Κυριακή, 21 Μαΐου 2017

ΕΚΤΑΚΤΟ ΤΩΡΑ:Ρωσικές δυνάμεις στα σύνορα Συρίας - Ιράκ έτοιμοι να «θερίσουν» Αμερικανούς και Βρετανούς!

Το θερμόμετρο πλέον χτυπάει κάτι παραπάνω από κόκκινο! 

Ρώσοι αλεξιπτωτιστές από την 31η ταξιαρχία ρωσικών ειδικών δυνάμεων στη Συρία και δυνάμεις από την 106η Μεραρχία με Διοικητή τον Στρατηγό Major Glushenkov Dmitry Valeryevich αναπτύχθηκαν στα σύνορα Συρίας-Ιράκ. Στις φωτογραφίες παρακάτω ο Διοικητής μαζί με τον Αρχηγό της  LiwaAlQudus, Συνταγματάρχη Samer Jafar.

Ταυτόχρονα οι Ιρανοί προχωρούν ολοταχώς προς την Al-Tanf΄παρά την προειδοποίηση των ΗΠΑ ενώ υψώνουν την ρωσική σημαία στα σημεία που ανακατέλαβαν από τον FSA. 

Στα σύνορα της Συρίας με το Ιράκ και την Ιορδανία, σήμερα 21 Μαΐου, μόλις την δεύτερη μέρα του ταξιδιού Τραμπ στη Σαουδική Αραβία, αποβιβάστηκαν για πρώτη φορά ρωσικές αερομεταφερόμενες δυνάμεις στη Νότια Συρία και παρατάχθηκαν απέναντι στις επίλεκτες δυνάμεις των ΗΠΑ και του διεθνούς συνασπισμού εναντίον του ISIS.
Την ώρα που ο Αμερικανός πρόεδρος ετοιμαζόταν να κλείσει την «χλιαρή» επίσκεψή του στη Σαουδική Αραβία με μία ομιλία για το Ισλάμ, πριν αναχωρήσει για την Ιερουσαλήμ, ένα ρωσικό απόσπασμα ειδικών δυνάμεων και αλεξιπτωτιστών έφτασε στην επαρχία Σουγουαΰντα της Νοτιοδυτικής Συρίας.

Το ρωσικό απόσπασμα ενώθηκε στη συνέχεια με τον συριακό στρατό, την Χεζμπολάχ και άλλους συμμάχους του Ιράν που είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν αντίστοιχες ειδικές δυνάμεις των Αμερικανών, Ιορδανών, Βρετανών  σε μάχη για τον έλεγχο των, στρατηγικής σημασίας, συνόρων της Συρίας με το Ιράκ, μήκους 600 χλμ. και τα βασικά περάσματα αυτών.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές οι Ρώσοι αλεξιπτωτιστές που επιλέχθηκαν γι’ αυτήν την αποστολή προέρχονται από την 31η ταξιαρχία ρωσικών ειδικών δυνάμεων στη Συρία.

                                                                            «Spetsnaz» από το Τάγμα «Turan»

Είναι η πρώτη ρωσική αποστολή πεζών στρατευμάτων στη Νότια Συρία, μία περιοχή στην οποία οι ρωσικές επιχειρήσεις μέχρι τώρα περιορίζονταν σε σποραδικές αεροπορικές επιδρομές.

Το Σάββατο οι δυνάμεις της Χεζμπολάχ στη Νότια Συρία προωθήθηκαν προς τα σύνορα με το Ιράκ, δύο ημέρες μετά την αεροπορική επίθεση σε κονβόι της από τους Αμερικανούς.

Σύμφωνα με συριακές στρατιωτικές πηγές, η Χεζμπολάχ κατέλαβε την περιοχή Σουγουαΰντα και ακόμα 60 τετραγωνικά χιλιόμετρα, πλησιάζοντας το στρατηγικό πέρασμα Αλ- Τανφ το οποίο ελέγχεται από τις ειδικές δυνάμεις των ΗΠΑ και άλλων χωρών.


Η άφιξη των ρωσικών στρατευμάτων στην περιοχή είναι μία δοκιμασία υψηλού ρίσκου για τον Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος καλείται να διαβεβαιώσει τους Σαουδάραβες και τους ηγέτες των χωρών του Αραβικού Κόλπου, ότι είναι αποφασισμένος να ανακόψει την στρατιωτική επέλαση του Ιράν και της Χεζμπολάχ στη Μέση Ανατολή και να αντισταθμίσει τις απώλειες στη Συρία, στο Ιράκ και στην Υεμένη.

Από την επιτυχία της αποστολής κατάληψης και διατήρησης των συνόρων Συρίας – Ιράκ θα εξαρτηθεί η εύνοια των Σαουδαράβων προς το πρόσωπο του Ντόναλντ Τραμπ.

Απ’ την άλλη μία πιθανή ήττα από τα συριακά στρατεύματα και τη Χεζμπολάχ θα καταστήσει ανώφελο το ταξίδι του στη Μέση Ανατολή.

ΠΗΓΗ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...