Δευτέρα, 8 Μαΐου 2017

ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΑΚΕΛΕΙΟ:Σέρβοι και Ρώσοι σε θέσεις μάχης, αν οι Αλβανοί επιτεθούν!

Ολα είναι έτοιμα και τα επιχειρησιακά σχέδια θα τεθούν σε εφαρμογή με το πρώτο λάθος  των Αλβανών!

Την ίδια στιγμή, η CIA σε ειδική έκθεση προς το Κογκρέσο και την αμερικανική κυβέρνηση αναφέρει ότι: «Αν οι  Αλβανοί κινηθούν  στο  Β. Κοσσυφοπέδιο, ο σερβικός στρατός θα τους αναμένει με το δάκτυλο στην σκανδάλη» ενώ επισημαίνεται η ισχυρή παρουσία Ρώσων συμβούλων και μελών των ειδικών δυνάμεων στην Σερβία.   

Εξελίξεις φαίνεται ότι έχουμε μετά την έκρυθμη κατάσταση στην ΠΓΔΜ στο βόρειο τμήμα του Κοσσυφοπεδίου για το οποίο « ξερογλείφονται»  οι Αλβανοί οι οποίοι από ότι φαίνεται δεν κρατιούνται.

«Εάν οι Αλβανοί επιχειρήσουν δια της βίας να κατακτήσουν το βόρειο τμήμα του Κοσσυφοπεδίου, η απάντηση της Σερβίας θα είναι δύσκολη! Ο Σερβικός στρατός σε αυτή την περίπτωση θα επιτεθεί σε όλη την επικράτεια του Κοσσυφοπεδίου και στην βόρεια Μιτρόβιτσα, κάτι το οποίο θα μπορούσε τελικά να οδηγήσει σε έναν μεγάλο πόλεμο των Βαλκανίων και πιθανότατα σε ένα ευρωπαϊκό πόλεμο!».

Αυτή είναι η δραματική κατάληξη έκθεσης αναλυτών της CIA οι οποίοι την περασμένη εβδομάδα συνέταξαν μια πολυσέλιδη έκθεση για τους σκοπούς της εξωτερικής πολιτικής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και των ΗΠΑ στα Βαλκάνια.

Οι ισχυρισμοί των Αμερικανών πρακτόρων ότι η Ουάσιγκτον θα μπορούσε ενδεχομένως να παίξει το χαρτί της «Μεγάλης Αλβανίας», καταλήγει στην έκθεση αυτή με συμπέρασμα ότι κάτι τέτοιο θα προκαλούσε μεγάλη αιματοχυσία στα Βαλκάνια!

«Αν οι αλβανικές δυνάμεις όπως ανακοινώθηκε, προσπαθούσαν να επιλύσουν το θέμα με «έγκαιρη δράση» δια μέσου των Αλβανών προς το βόρειο τμήμα του Κοσσυφοπεδίου, είναι βέβαιο ότι η Σερβία με ρωσική άπλετη υποστήριξη θα  ανταποκρίνονταν «αμέσως», τονίζει η αμερικανική έκθεση.

Οι συνθήκες σήμερα είναι πολύ διαφορετικές από ό, τι το 1995, και  δεν πρέπει να αναμένουν ότι η Σερβία να «καθίσει ήσυχα» άπραγη  να παρακολουθεί  την  νέα «Καταιγίδα»…διότι τώρα υπάρχει και ο ρωσικός παράγοντας που θέλει να παρέμβει αποφασιστικά στα Βαλκάνια, δημιουργώντας ακόμα μεγαλύτερο «φιλορωσικό κλίμα» σε πολλές χώρες των Βαλκανίων.

«Επίσης στην περίπτωση ενός τέτοιου σεναρίου, το Βελιγράδι θα μπορούσε να υπολογίζει σε σημαντική στρατιωτική βοήθεια από τη Ρωσία, η οποία, σύμφωνα με την πολιτική της στα Βαλκάνια, έχει επικεντρωθεί στην Σερβία αποστέλλοντας ήδη  μεγάλες ποσότητες όπλων, αλλά και μέλη των ειδικών δυνάμεων αλλά και εκπαιδευτές. 

Θα υπήρχε μια τεράστια κλιμάκωση της σύγκρουσης, η οποία θα μπορούσε να προκαλέσει βαλκανικό πόλεμο και πιθανότατα ένα ευρωπαϊκό πόλεμο», αναφέρουν οι αναλυτές της CIA.

Και ενώ κανείς από την σερβική κυβέρνηση δεν επιθυμεί να σχολιάσει την εκτίμηση αυτή, ένας Σέρβος στρατηγός ε.α. με το όνομα Μπόζινταρ Ντέλιτς προειδοποίησε ότι οι Αλβανοί θα μπορούσαν πραγματικά να επιτεθούν στους Σέρβους στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο.

«Ωστόσο, ξέρουν ότι δεν υπάρχει πιθανότητα στρατιωτικής επιτυχίας, γιατί ακόμη και με λιγότερη βοήθεια η Σερβία θα βοηθήσει παντοιοτρόπως το βόρειο τμήμα της πρώην σερβικής επαρχίας υπερασπίζοντας την αποτελεσματικά… 

Αυτό που πρέπει να μας απασχολήσει είναι το γεγονός ότι οι ΗΠΑ, η ΕΕ και η Γερμανία έχουν μια κατανόηση των διαφόρων μονομερών πράξεων και των προκλήσεων των Αλβανών. Οι Αλβανοί αναμένουν την συγκατάθεσή τους για να αρχίσουν επιθέσεις και προβοκάτσιες»,  εξηγεί ο Ντέλιτς.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, άγνωστος αριθμός μελών των  Σερβικών ειδικών δυνάμεων έχουν εισέλθει εντός των σερβικών χωριών στο Βόρειο Κοσσυφοπέδιο εδώ και μήνες και διαβιούν μαζί με την σερβική μειονότητα, έτοιμοι να επέμβουν σε τυχόν προβοκάτσιες των Αλβανών.