Σάββατο, 20 Μαΐου 2017

ΔΩΣΤΕ ΠΡΟΣΟΧΗ:Δείτε τι ΕΡΧΕΤΑΙ και στην ΕΛΛΑΔΑ!

Σε μια άνευ προηγουμένου κίνηση, οι κρατικές αρχές του Αμβούργου κατάσχεσαν
  έξι οικιστικές μονάδες στην περιοχή Hamm κοντά στο κέντρο της πόλης με σκοπό να «τοποθετήσουν» σε αυτές μουσουλμάνους πρόσφυγες!

O διαχειριστής που διορίστηκε από τις ίδιες αρχές ανακαινίζει τώρα τα ακίνητα για να  τα μισθώσει,  ενάντια στη βούληση του ιδιοκτήτη από  τους ενοικιαστές που επέλεξαν οι «αρχές» της πόλης, δηλαδή τους  ισλαμιστές  πρόσφυγες.

Η εκπρόσωπος της περιφέρειας Sorina Weiland είπε ότι όλα τα έξοδα ανακαίνισης θα χρεωθούν  στον ιδιοκτήτη των ακινήτων!

Παρόμοια μέτρα απαλλοτρίωσης έχουν προταθεί στο Βερολίνο, αλλά εγκαταλείφθηκαν επειδή κρίθηκαν αντισυνταγματικά.

Πληροφορίες φέρουν τις γερμανικές  αρχές να «εξετάζουν» την πιθανότητα να  περιορίσουν  το μέγιστο επιτρεπτό εμβαδό κατοικίας ανά άτομο και να  αναγκάσουν άτομα με μεγάλα διαμερίσματα να φιλοξενήσουν μουσουλμάνους πρόσφυγες!


Οι αρχές του Αμβούργου, της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Γερμανίας, έχουν αρχίσει να κατάσχουν  ιδιωτικές κατοικίες για να διευκολύνουν την μετακίνηση 2 εκατομμυρίων μουσουλμάνων μεταναστών, οι οποίοι έχουν συσσωρευτεί στην χώρα τα τελευταία χρόνια.

Οι αξιωματούχοι της πόλης έχουν κατάσχει  εμπορικά ακίνητα  μετατρέποντάς τα σε καταφύγια μεταναστών από τα τέλη του 2015, όταν η Μέρκελ άνοιξε τα γερμανικά σύνορα σε εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες από την Αφρική, την Ασία και τη Μέση Ανατολή.

Τώρα, οι δημοτικές αρχές απαλλοτριώνουν  μονάδες κατοικιών που ανήκουν σε ιδιώτες. 

Η απαλλοτρίωση εγκρίνεται από τον νόμο περί στέγασης του Αμβούργου (Hamburger Wohnraumschutzgesetz), νόμος του 1982 που ψηφίστηκε  από τη σοσιαλιστική κυβέρνηση της πόλης τον Μάιο του 2013 για να επιτρέψει στην πόλη να εκμεταλλευτεί οποιαδήποτε οικιστική μονάδα που είναι ακατατοίκητη  για περισσότερους από τέσσερις μήνες.

Η αναγκαστική μίσθωση, η πρώτη του είδους στη Γερμανία, λέγεται ότι έχει ως στόχο να πιέσει τους ιδιοκτήτες άλλων κενών κατοικιών στην πόλη  να τις διαθέσουν προς ενοικίαση.

Τα κόμματα των Σοσιαλιστών  και των Πράσινων στο Αμβούργο δημιούργησαν πρόσφατα μια «ανοικτή τηλεφωνική γραμμή» όπου οι κάτοικοι μπορούν να αναφέρουν κενές ιδιοκτησίες.

Οι ακτιβιστές δημιούργησαν επίσης τον ιστότοπο – Leerstandsmelder (Αναγνώριση  κενών θέσεων)  για να προσδιορίσουν τα ακίνητα που δεν κατοικούνται  στο Αμβούργο και σε άλλες γερμανικές πόλεις.

Παραμένει ασαφές γιατί όμως ο ιδιοκτήτης στην περιοχή  Hamm του Αμβούργου είχε εγκαταλείψει τα διαμερίσματά του κενά για περισσότερα από πέντε χρόνια!


Ορισμένοι δήλωσαν ότι, λόγω της θέσης των ακινήτων, το κόστος ανακαίνισης μπορεί να ήταν υπερβολικά υψηλό και πιθανόν να μην αντισταθμίζονταν από το εισόδημα από τα ενοίκια.

Άλλοι κατηγορούν αξιωματούχους της πόλης ότι δεν εγκρίνουν περισσότερες άδειες οικοδόμησης για να επιτρέψουν την κατασκευή νέων οικιστικών μονάδων. 

Μια μελέτη που διεξήχθη το 2012,  πολύ πριν από την κρίση των μεταναστών,  αναφέρει  ότι μέχρι το τέλος του 2017 το Αμβούργο θα έχει έλλειμμα τουλάχιστον 50.000 ενοικιαζόμενων ακινήτων.

Σύντομα όμως θα δούμε όλα αυτά  τα αλλόκοτα σχέδια να «κατηφορίζουν» προς τα κάτω κάνοντας μια Ευρώπη το λιγότερο  άνω κάτω και πυροδοτώντας τεράστιες εντάσεις... 

 
ΠΗΓΗ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...