Σάββατο, 20 Μαΐου 2017

ΕΚΤΑΚΤΟ - ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ:Πρόβα πολέμου...των Τούρκων! (βίντεο)

Νέα «συστήματα» ετοιμάζουν και ήδη εφαρμόζουν οι νέο-οθωμανοί Τούρκοι
σε ναυτική άσκηση κοντά στην Αλεξανδρέττα,  με την κοινή χρήση ταχύπλοων σκαφών σε συνδυασμό χαμηλής πτήσης επιθετικών ελικοπτέρων ATAK, προετοιμαζόμενοι για το Αιγαίο και τα ελληνικά νησιά.

Πρόκειται για άσκηση που διενεργήθηκε  από το τουρκικό πολεμικό ναυτικό με σενάριο καταπολέμησης της τρομοκρατίας με παράλληλη χρήση ελικοπτέρων T129 ATAK ως εκπαίδευση πολέμου αεράμυνας στη Ανατολική Μεσόγειο.

Μιλάμε για τον  συνδυασμό και  την κοινή δράση επιθετικών ελικοπτέρων T129 ATAK και ταχύπλοων σκαφών (μέχρι Κορβέτα)  που δημιουργούν  μια μεγάλη  και ισχυρή  δύναμη κρούσης, εναντίον ελληνικών μικρονήσων και βραχονησίδων.

Το σενάριο της άσκησης  προέβλεπε την ευρεία χρήση ταχύπλοων περιπολικών σκαφών που δέχονται  εχθρική επίθεση  από χαμηλά υψόμετρα, προκειμένου να βελτιωθούν οι δυνατότητες αεράμυνας κατά των ελικοπτέρων.


Η ναυτική άσκηση έλαβε χώρα στις 16 Μαΐου, 2017 σε συνδυασμό με ελικόπτερα της  Διοίκησης αεροπορίας στρατού όπως ελικόπτερα T129 ATAK,  Cobra, τα οποία  συμμετείχαν στην άσκηση «BORA» (PR-338), η οποία πραγματοποιήθηκε στο κόλπο της Αλεξανδρέττας.

Η χρήση από το τουρκικό ναυτικό συνδυασμένης δύναμης ταχύπλοων σκαφών MRTP-34, MRTP-44, Κορβετών και επιθετικών ελικοπτέρων είναι η τελευταία εξέλιξη στον ναυτικό τομέα, και έχει στόχο σαφώς «δράση» εντός του Αιγαίου πελάγους!

Πρόκειται για μεγάλο κίνδυνο για τις ελληνικές φρεγάτες , ΤΠΚ και τα άλλα πλοία του ελληνικού στόλου, λόγω του εξοπλισμού με τον αντιαρματικό πυραυλικό σύστημα Mizrak-U UMTAS (Uzun Menzilli Tanksavar Sistemi), των ελικοπτέρων Τ129 ATAK.

Η κίνηση αυτή έρχεται να προστεθεί μάλιστα στην αυξανόμενη «πίεση» της Τουρκίας στο Αιγαίο, με πολλά πραγματικά και «φανταστικά» ναυτικά και αεροπορικά επεισόδια  στο Αιγαίο το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Οι Τούρκοι προετοιμάζονται πυρετωδώς να κυριαρχήσουν σε Αιγαίο και ανατολική Μεσόγειο με όλες τους τις δυνάμεις.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...