Τρίτη, 23 Μαΐου 2017

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΡΑ:ΤΟ ΚΡΙΣΙΜΟ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ ΤΣΙΠΡΑ ΣΕ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟ!

Στο κρίσιμο τηλεφώνημα το Αλέξη Τσίπρα λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Δευτέρας
την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η συνεδρίαση του Eurogroup, αναφέρεται δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας «Handlsblatt».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, γύρω στις 11.00 ώρα Βρυξελλών- ο κ. Τσακαλώτος δέχθηκε τηλεφώνημα από τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος του έδωσε «εντολή» να μη δεχθεί τις προτάσεις των Ευρωπαίων. 

Αμέσως μετά ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, προχώρησε σε λήξη της συνεδρίασης...

Η νίκη του Σόιμπλε
Εξάλλου,σύμφωνα με πληροφορίες της ίδιας εφημερίδας, Γερμανία και ΔΝΤ, φέρεται να έχουν καταλήξει σε συμφωνία αναφορικά με το ελληνικό χρέος.

Μάλιστα καταχωρεί την εξέλιξη αυτή, ως «νίκη του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Β. Σόιμπλε», με δεδομένη τη σφοδρή επιθυμία του για συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα βάσει της συμφωνίας, το ΔΝΤ θα χρειαστεί να καταβάλει κεφάλαια στην Ελλάδα μόνο εάν η χώρα μπορεί να αποδείξει ότι το χρέος της είναι βιώσιμο. Υπενθυμίζεται ότι οι Ευρωπαίοι επιθυμούν να συγκεκριμενοποιήσουν τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους μετά το τέλος του προγράμματος στα μέσα του 2018, ενώ το ΔΝΤ ζητά να συμφωνηθούν από τώρα όλες οι λεπτομέρειες.

Εάν τελικώς το ΔΝΤ αποφασίσει να συμμετάσχει αυτό θα «λύσει τα χέρια» του κ. Σόιμπλε, ο οποίος θα μπορεί να πει στο γερμανικό κοινοβούλιο ότι «το ΔΝΤ παραμένει μαζί μας». Παράλληλα θα προσφέρει και στην Ελλάδα μία σχετική ανακούφιση, καθώς θα υπάρξει εκταμίευση της δόσης και η χώρα θα κατορθώσει να αποπληρώσει τις υποχρεώσεις της, οι οποίες ξεπερνούν το ποσό των επτά δισ. ευρώ, εντός του Ιουλίου.

Επίθεση σε Τσακαλώτο στο eurogroup για την απειλή Τσίπρα!
Την ίδια ώρα σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ,  η πολύωρη συνεδρίαση του eurogroup, ήταν επεισοδιακή με επιθέσεις, εκρήξεις και αλληλοκατηγορίες.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος φέρεται να δέχθηκε τα πυρά των ομολόγων του για τη δήλωση του πρωθυπουργού ότι δεν θα εφαρμόσει τα μέτρα εάν δεν απομειωθεί προηγουμένως το χρέος.

Επίσης κριτική ασκήθηκε και για την πρόσφατη νομοθέτηση σειράς μέτρων όπως η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων από το καλοκαίρι του 2018 και μετά που νομοθέτησε την Πέμπτη η κυβέρνηση. 
crashonline.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...