Πέμπτη, 4 Μαΐου 2017

ΕΚΤΑΚΤΟ - Πολεμικό μήνυμα από Τουρκία:«’Ελληνες θα το πληρώσετε»!

Νέο πολεμικό μήνυμα έστειλε η Τουρκία στην Ελλάδα
μετά την απόφαση της Δικαιοσύνης για τη μη έκδοση των Τούρκων αξιωματικών.  

Η Αγκυρα τόνισε ότι η απόφαση αυτή θα επηρεάσει τις διμερείς σχέσεις (πόσο ακόμα;) και την περιφερειακή συνεργασία Ελλάδας-Τουρκίας λέγοντας με διπλωματικό τρόπο ότι «θα το πληρώσουμε»! 

Ολα δείχνουν ότι μια σύγκρουση είναι πλέον αναπόφευκτη καθώς ο Ρ.Τ.Ερντογάν το έχει ήδη αποφασίσει εδώ και καιρό και απλά μαζεύει αφορμές. 

Στην Γερμανία και σε άλλες χώρες που έχουν καταφύγει Τούρκοι στρατιωτικοί γιατί η Άγκυρα δεν πουλάει «τσαμπουκάδες»; Γιατί ο στόχος είμαστε εμείς…

Το απόγευμα της Πέμπτης 4 Μαΐου 2017 το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση ως απάντηση στην απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης να απορρίψει και το δεύτερο αίτημα της Τουρκίας για έκδοση των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών που αιτήθηκαν ασύλου στη χώρα μας μετά το πραξικόπημα της 5ης Ιουλίου 2016.

Η ανακοίνωση είναι συνταγμένη σε σκληρή γλώσσα και ξεκαθαρίζει πως οι διμερείς σχέσεις των δύο χωρών θα επηρεαστούν άμεσα από τη στάση της ελληνικής Δικαιοσύνης.

Όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ, η Άγκυρα δεν βλέπει την απαραίτητη στήριξη από μια χώρα σύμμαχο στην μάχη ενάντια στην τρομοκρατία και την εγκληματικότητα.
Επίσης τονίζεται η απόφαση είχε προφανώς πολιτικά κίνητρα και ότι η ελληνική δικαιοσύνη αγνόησε στην απόφασή της τα δικαιώματα των θυμάτων της αποτυχημένης απόπειρας πραξικοπήματος του Ιουλίου του 2016.

Το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας, που εκδίκασε σήμερα το νέο αίτημα των τουρκικών αρχών, έκανε δεκτή την εισαγγελική εισήγηση και είπε ένα ακόμη «όχι» στην επιστροφή στη γείτονα των αξιωματικών που ήρθαν στη χώρα μας, το περασμένο καλοκαίρι, μετά την απόπειρα πραξικοπήματος.

Στην απόφαση των δικαστών και σε αυτή την περίπτωση βάρυνε η κρίση του Αρείου Πάγου που αμετάκλητα είχε κρίνει ότι αν οι αξιωματικοί εκδοθούν στην Τουρκία δεν θα έχουν δίκαιη δίκη.
«Είναι εξαιρετικά οδυνηρό και για τη χώρα που ζητά την έκδοση και για τη χώρα που την αρνείται. Μπορεί αύριο και η Ελλάδα να ζητά κάποιους για σοβαρά αδικήματα και να αρνείται η Τουρκία ή άλλη χώρα. Δεν μπορώ όμως να εισηγηθώ την έκδοση γιατί δεν έχουν αλλάξει οι λόγοι της άρνησης. Σταμάτησαν οι βασανισμοί; Οι διωγμοί; Οι ομαδικές απολύσεις και διώξεις;» τόνισε ο εισαγγελέας Εφετών Γιώργος Βούλγαρης στην αγόρευση του.

Το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, όπως και με τις προηγούμενες αποφάσεις του, διέταξε την απελευθέρωση των Τούρκων στην περίπτωση που δεν κρατούνται για άλλο λόγο. Ωστόσο, η κράτηση τους συνεχίζεται μέχρι να εκδοθούν οι αποφάσεις για το άσυλο.
πηγη
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...