Τετάρτη, 24 Μαΐου 2017

ΑΣΧΗΜΑ ΜΑΝΤΑΤΑ:Citigroup - Ολοταχώς για νέο μνημόνιο η Ελλάδα!

Χωρίς χρηματοδοτικό ρόλο μέχρι να αποσαφηνιστούν οι λεπτομέρειες
για την ελάφρυνση του χρέους, έχει αποφασίσει πλέον επίσημα να συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα το ΔΝΤ, σύμφωνα με την Αμερικανική τράπεζα Citigroup.

Η εξέλιξη αυτή, όπως σημειώνει χαρακτηριστικά σε ενημερωτικό της σημείωμα, θα μειώσει ακόμα περισσότερο την πιθανότητα ένταξης των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, και συνάμα μειώνεται η πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας στις αγορές. 

Στην πράξη, αναφέρει η Citi – η οποία εμπνεύστηκε και τον όρο Grexit - αυτό σημαίνει πως ανοίγει ο δρόμος για ένα τέταρτο πρόγραμμα διάσωσης, καθώς η Ελλάδα δύσκολα θα μπορεί να αυτοχρηματοδοτηθεί με βιώσιμο τρόπο από τις αγορές...


Εν τω μεταξύ, όπως σημείωσε και στο χθεσινό έκτακτο report της για την Ελλάδα, τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος – αν κριθεί ότι πρέπει να εφαρμοστούν τελικά – δεν θα οδηγήσουν σε σημαντικές διαφορές στην βιωσιμότητά του.

Η Citi θεωρεί ότι είναι εφικτός μόνο ένας συμβιβασμός σχετικά με ορισμένα δευτερεύοντα μέτρα μείωσης του χρέους, αλλά είναι απίθανο να γίνουν σημαντικές παραχωρήσεις σε ότι αφορά τις περιόδους χάριτος, τις αναβολές και τα ανώτατα όρια επιτοκίων, ιδιαίτερα εν όψει και των γερμανικών εκλογών.
hellasforce.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...