Τετάρτη, 24 Μαΐου 2017

ΕΚΤΑΚΤΟ - ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ:Έκτακτη σύγκλιση συμβουλίου ασφαλείας (Combra) στην Βρετανία!

Τα χειρότερα έρχονται για την Βρετανία και ίσως δεν τα έχουμε δει ακόμη...


Ένα μουσουλμανικό τζαμί στο Μάντσεστερ πυρπολήθηκε λίγες ώρες μετά τη βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας στη συναυλία της Ariana Grande, στην οποία έχασαν την ζωή τους  22 άνθρωποι  και άλλοι 60 τραυματίσθηκαν πολλοί από τους οποίους σοβαρά. 

Η Τ.Μέι συγκάλεσε το ανώτατο Συμβούλιο Ασφαλείας λόγω των καταιγιστικών εξελίξεων που έρχονται. Yάρχουν πληροφορίες για νέες επιθέσεις του ISIS και ο πόλεμος μεταφέρεται πλέον στο εσωτερικό της χώρας.

Aπό τις φωτογραφίες φαίνεται ότι η πόρτα του τζαμιού «Qasmia Zahid» στην συνοικία Oldham του Μάντσεστερ κάηκε και προκλήθηκε  βαριά βλάβη ενώ τα χειρότερα αποφεύχθηκαν λόγω της έγκαιρης παρέμβασης της πυροσβεστικής.


Στο τζαμί στο Πάρκο Βικτώρια στο Μάντσεστερ, δεκάδες  ιμάμηδες από όλη την πόλη συγκεντρώθηκαν για να προσευχηθούν για τα θύματα της επίθεσης στη συναυλία Ariana Grande, ένας  ιμάμης επιβεβαίωσε ότι υπήρξε επίθεση στο  Oldham εκείνο το βράδυ, χωρίς να προχωρήσει σε λεπτομέρειες.

Για να προληφθούν τα χειρότερα επίλεκτες δυνάμεις της βρετανικής αστυνομίας έκαναν έφοδο στην οικία του δράστη που σκόρπισε τον τρόμο εξοπλισμένοι  σαν «αστακοί» για να προλάβουν τα χειρότερα.


Το σκηνικό μυρίζει «μπαρούτι» σε ολόκληρη την Βρετανία και εκφράζονται φόβοι για αντίποινα από Βρετανούς εθνικιστές, πιθανόν  προς τα   μουσουλμανικά τζαμιά της χώρας, με κίνδυνο κλιμάκωσης της αντιπαλότητας. Η συνέχεια θα είναι άκρως επικίνδυνη και σίγουρα θα «μυρίζει» πόλεμο των πόλεων. 

Η σοβαρότητα της πληροφορίας πηγάζει και από την έκτακτη σύγκλιση του ανωτάτου συμβουλίου ασφαλείας στην Βρετανία ( Combra) λόγω πιθανών…καταιγιστικών εξελίξεων.
πηγη
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...