Τρίτη, 2 Μαΐου 2017

ΕΚΤΑΚΤΟ ΤΩΡΑ:Κρίσιμες οι επόμενες ώρες για τον πλανήτη - κανείς δεν γνωρίζει τι θα έρθει...

Κρίσιμες αποδεικνύονται οι επόμενες ώρες για την παγκόσμια κοινότητα
καθώς οι εξελίξεις στη κορεατική χερσόνησο λαμβάνουν χώρα με πολύ επικίνδυνη συχνότητα και πλέον κανείς δεν γνωρίζει ποια θα είναι τα επόμενα βήματα από πλευράς Η.Π.Α και Β. Κορέας...


Χαρακτηριστικό είναι το βίντεο που έδωσαν στη δημοσιότητα οι ΗΠΑ και δείχνει το αεροπλανοφόρο USS Carl Vinson (CVN 70) να λαμβάνει πυρομαχικά εν πλω.
 

Η Ιαπωνία για πρώτη φορά έστειλε το ελικοπτεροφόρο-αντιτορπιλλικό Izumo (DDH-183), το καμάρι της Ιαπωνικής Δύναμης Αυτοάμυνας (JMSDF) και το μεγαλύτερο πλοίο του ιαπωνικού Στόλου -μαζί με το «αδελφό» Kaga (DDH-184), το δεύτερο ελικοπτεροφόρο της κλάσης Izumo.

Είναι η πρώτη φορά μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο που το Ιαπωνικό Ναυτικό μετέχει σε επιχειρήσεις μακρυά από τον ρόλο αυτοάμυνας που χαρακτήριζε μεταπολεμικά τις ένοπλες δυνάμεις της.


Ανοικτά είναι όλα τα ενδεχόμενα: Από μία γενικευμένη στρατιωτική επιχείρηση -που θα μπορούσε να φτάσει μέχρι και σε ανατροπή του καθεστώτος της Πιονγκγιάνγκ!-, μέχρι και έναν πυρηνικό πόλεμο.

Τα παραπάνω προκύπτουν και από τις δηλώσεις του συμβούλου του Τραμπ, στρατηγού ΜακΜάστερ.

Ο Γενικός Στρατηγός ΜακΜάστερ, σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Προέδρου Τραμπ, δήλωσε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει «να είναι προετοιμασμένες για στρατιωτικές λύσεις» καθώς η πυρηνική αντιπαράθεση με τη Β.Κορέα φτάνει σε κομβικό σημείο.

Ο Τραμπ έχει ορκιστεί να σταματήσει τον «τρελό» Κιμ από το να αναπτύξει ένα πυρηνικό όπλο ικανό να φτάσει και να πλήξει την ενδοχώρα των ΗΠΑ.

Η Βόρεια Κορέα προειδοποίησε σήμερα ότι είναι έτοιμη να πραγματοποιήσει «ανά πάσα στιγμή» έκτη πυρηνική δοκιμή, δήλωση η οποία γίνεται σε μια στιγμή που η ένταση έχει ήδη κορυφωθεί στην κορεατική χερσόνησο.
Πολλοί ειδικοί, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό πρακτορείο, πιστεύουν εδώ και εβδομάδες, βασιζόμενοι στην ανάλυση δορυφορικών φωτογραφιών, πως η Πιονγκγιάνγκ είναι πράγματι έτοιμη να πραγματοποιήσει και έκτη πυρηνική δοκιμή.

Η Βόρεια Κορέα έχει πραγματοποιήσει από το 2006 πέντε πυρηνικές δοκιμές, από τις οποίες δύο το 2016. Οι ειδικοί συμφωνούν στο ότι το καθεστώς, ένα από τα πιο απομονωμένα του κόσμου, έχει κάνει προόδους προς την υλοποίηση του στόχου του, που είναι να αποκτήσει διηπειρωτικούς πυρηνικούς πυραύλους που να μπορούν να πλήξουν τις ηπειρωτικές Ηνωμένες Πολιτείες.
πηγη 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...