Πέμπτη, 4 Μαΐου 2017

ΑΣΧΗΜΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥΣ:Τα ξένα funds πιέζουν για μεγάλες απολύσεις!

Μείωση προσωπικού κατά 7 με 10 χιλιάδες εργαζομένους
στις τράπεζες θα καθιστούσε τους ισολογισμούς τους περισσότερο κερδοφόρους και αποτελεσματικούς άπαξ και έχει μειωθεί η χορήγηση δανείων δραστικά και το κύριο αντικείμενο είναι οι αναδιαρθρώσεις.

Την εκτίμηση αυτή διαπιστώνουν κορυφαία τραπεζικά στελέχη τα οποία τονίζουν ότι εάν ήταν εφικτό άμεσα να μειωθεί το προσωπικό των τραπεζών κατά 7 με 10 χιλιάδες οι ελληνικές τράπεζες θα αποκτούσαν μεγαλύτερη προστιθέμενη αξία!

Πρακτικά από 40-41 χιλιάδες οι εργαζόμενοι θα μειωθούν στις 31 με 34 χιλιάδες και μόνο τα τελευταία 8 χρόνια θα έχουν χαθεί το 50% των θέσεων εργασίας στον κάποτε πολυπληθή κλάδο των τραπεζών.

Και ενώ οι τράπεζες θέλουν να μειώσουν το προσωπικό τους, υπάρχει το εξής πρόβλημα, το νέο πλαίσιο νομικό – ασφαλιστικό λειτουργεί αποτρεπτικά ως προς τις εθελούσιες εξόδους.

Οι τράπεζες αναζητούν φόρμουλες ώστε να μειώσουν δραστικά το προσωπικό τους.

Μάλιστα υπάρχει μεγάλη ελληνική τράπεζα που θα μπορούσε να μειώσει το προσωπικό της κατά 3.300 εργαζόμενους!

Οι τραπεζίτες δέχονται μεγάλες πιέσεις από τους μετόχους τους ειδικά τα ξένα funds να πετύχουν υψηλές αποδόσεις στις μετοχές.

Η πίεση που ασκείται θα υποχρεώσει τις διοικήσεις των τραπεζών να ανοίξουν όλα τα θέματα ακόμη και τα άκρως ευαίσθητα όπως ο αριθμός προσωπικού στις τράπεζες.

«Οι τράπεζες μπορούν να αποδώσουν και με μικρότερο αριθμό εργαζομένων, δεν έχουν την ανάγκη κάθε τράπεζα να διαθέτει 8 – 9 χιλιάδες εργαζομένους, κάποια πράγματα έχουν αλλάξει από τις εξελίξεις» αναφέρει τραπεζίτης που βλέπει στον ορίζοντα…μεγάλες μειώσεις προσωπικού.
bankingnews
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...