Παρασκευή, 26 Μαΐου 2017

ΚΑΤΑΙΓΙΣΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ:Η Αίγυπτος βομβαρδίζει την Λιβύη – Πέφτουν βροχή κρουζ-Kalibr από ρωσικό στόλο!

Ραγδαίες εξελίξεις καθώς ο πρόεδρος της Αιγύπτου, Αλ-Σίσι, δίνει διάγγελμα
ανακοινώνοντας στο λαό του ότι μετά το μακελειό  και την σφαγή 28 Χριστιανών Κοπτών, η κυβέρνηση της χώρας βομβαρδίζει την ανατολική Λιβύη.

«Η Αίγυπτος πλήττει στρατόπεδα εκπαίδευσης τζιχανιστών» ανακοίνωσε ο Σίσι σε τηλεοπτικό διάγγελμα!

Οι ένοπλες δυνάμεις της Αιγύπτου πλήττουν στόχους τζιχαντιστών ως αντίποινα για τη νέα επίθεση εναντίον ενός λεωφορείου που μετέφερε χριστιανούς κόπτες, όπου έχασαν την ζωή τους 28 άνθρωποι, δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι.

Στρατιωτικές πηγές της Αιγύπτου επιβεβαίωσαν από την πλευρά τους ότι αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας της χώρας πραγματοποίησαν έξι πλήγματα εναντίον στρατοπέδων στη Ντέρνα της Λιβύης, όπου το Κάιρο πιστεύει ότι εκπαιδεύτηκαν οι μαχητές που διέπραξαν την αιματηρή επίθεση εναντίον χριστιανών.

Προτού σας μιλήσω σήμερα, εξαπολύσαμε μια επιδρομή εναντίον ενός εκ των στρατοπέδων όπου οι τζιχαντιστές εκπαιδεύονται» είπε ο επικεφαλής του κράτους της Αιγύπτου σε ένα διάγγελμα που μεταδόθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο, χωρίς να διευκρινίσει την περιοχή που βομβάρδισαν οι αιγυπτιακές δυνάμεις.

«Η Αίγυπτος δεν θα διστάσει να πλήξει τα στρατόπεδα εκπαίδευσης των τρομοκρατών παντού, στο έδαφός της όπως και στο εξωτερικό» διαβεβαίωσε ο ίδιος και προσέθεσε ότι τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν σήμερα στην Αίγυπτο δεν θα μείνουν χωρίς απάντηση.

Την ίδια στιγμή ο ρωσικός Στόλος βρίσκεται στην περιοχή στις ανατολικές ακτές της Λιβύης, στο Tobruk,  όπου με την NOTAM A0039 / 17  ανακοίνωσε ότι θα λάβουν χώρα ασκήσεις με πραγματικά πυρά από το Ρωσικό Ναυτικό.

Η περιοχή κλείνει από 05:00 24 Μαίου μέχρι 16:00 27 Μαίου(GMT).

Στην περιοχή βρίσκονται οι δύο ρωσικές φρεγάτες  Project 11356,  «Admiral Grigorovich,» και «Admiral Essen») και το υποβρύχιο τύπου 636.3 «Krasnodar».
Ολα φέρουν πυραύλους Caliber-NK», «Caliber-PL».
πηγη
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...