Παρασκευή, 5 Μαΐου 2017

Καταιγιστικές εξελίξεις:Δυνάμεις της KFOR κατευθύνονται προς Θεσ/κη και ΠΓΔΜ – Μετακινεί πυραυλικά συστήματα η Σερβία

Καταιγιστικές εξελίξεις λαμβάνουν χώρα στο τρίγωνο
ΠΓΔΜ - Αλβανία - Σερβία οι οποίες προμηνύουν «θύελλες» στην περιοχή των βόρειων ελληνικών συνόρων.

Το γραφείο της KFOR επιβεβαίωσε πριν λίγο τις πληροφορίες εισόδου των στρατευμάτων της ειρηνευτικής δύναμης στην ΠΓΔΜ σημειώνοντας ότι πορτογαλική δύναμη  κινείται προς την Θεσσαλονίκη.

Σημειώνεται ότι αυτά συμβαίνουν μετά την κατάσχεση μεγάλου φορτίου όπλων του UCK από τη Σερβία όπως αποκαλύψαμε χτες.

«Όσον αφορά ορισμένα άρθρα που δημοσιεύονται από ορισμένα μέσα μαζικής ενημέρωσης για στρατιώτες της KFOR που κινούνται νότια, η KFOR επιβεβαιώνει αυτές τις πληροφορίες και ενημερώνει ότι η πορτογαλική δύναμη κινείται με κατεύθυνση προς την Θεσσαλονίκη. Η δραστηριότητα αυτή θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες», ανακοίνωσε η  KFOR.Πριν λίγο ιταλικά στρατεύματα της KFOR έχουν εισέλθει στην ΠΓΔΜ  μέσω του συνοριακού σημείου στο Μπλάτσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες εισέρχονται θωρακισμένα  οχήματα και άλλα οχήματα μάχης.


Ακόμα δεν υπάρχουν πληροφορίες για το σκοπό της «εισόδου» των στρατευμάτων της KFOR στην  πΓΔΜ, αλλά πιστεύεται ότι ο προορισμός τους θα είναι η υλικοτεχνική βάση της KFOR κοντά στο αεροδρόμιο Petrovec στα Σκόπια.

Η σκοπιανή αστυνομία ανακοίνωσε την πρόκληση ένοπλου επεισοδίου που συνέβη στο χωριό Boyana στο δήμο Σαράι.
Το περιστατικό συνέβη χθες το βράδυ, 40 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα. Ο Ν.Ζ. (33 ετών) στο χωριό της Μπογιάνα όταν Σκοπιανός πολίτης που οδηγούσε  το αυτοκίνητο του  προς το σπίτι δέχθηκε απροειδοποίητα πυροβολισμό από άλλο άτομο που ευρίσκονταν μαζί με άλλους πάνοπλους μασκοφόρους  άνδρες  μέσα σε όχημα τύπου  Audi.

Ο ίδιος Σκοπιανός πολίτης που δέχθηκε τον πυροβολισμό πήγε στο σπίτι του  και στην συνέχεια  ανέφερε το περιστατικό στην αστυνομία. Η αστυνομία των Σκοπίων φέρεται να έχει λάβει μέτρα με δεκάδες μπλόκα σε όλη την χώρα καθώς φοβούντσι πως πρόκειται για πυρήνες του UCK.

Μέσα σε όλο αυτό το άκρως επικίνδυνο σκηνικό, ο υπουργός εξωτερικών της Ιταλίας, Angelino Alfano, δήλωσε ότι τα Βαλκάνια υπονομεύονται  από την πολιτική κρίση στην Αλβανία και τις εθνοτικές εντάσεις στην ΠΓΔΜ.

Την ίδια στιγμή οι Σέρβοι μετακινούν κινητά οχήματα με πυραύλους κοντά στο Κοσσυφοπέδιο και την ΠΓΔΜ. 

Πρόκειται για συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας τύπου  ALAS-C, τα οποία θα επιδειχθούν επίσημα  κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής παρέλασης στις 9 Μαΐου με την ευκαιρία της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων της Σερβίας και τις τελετές που σχετίζονται με το τέλος του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου.


Όπως διαφαίνεται  λοιπόν ξεκάθαρα, τίποτα δεν τελείωσε στην ΠΓΔΜ και τώρα όλα ξεκινούν… για αυτό ας έχουμε τα μάτια μας «ορθάνοικτα και τα αυτιά τεντωμένα».
πηγη
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...