Πέμπτη, 11 Μαΐου 2017

Mέρες 1996 - Κρίσιμες ώρες στο Αιγαίο - Τουρκία:ΠΟΛΕΜΟΣ αν η Κύπρος αρχίσει γεωτρήσεις!

Ο Έλληνας ΑΓΕΕΘΑ, Ναύαρχος Βαγγέλης Αποστολάκης,
έδωσε τελεσίγραφο στον Τούρκο ομόλογό του, λέγοντας πως η Ελλάδα δεν θα μείνει αδρανής σε οποιαδήποτε ενέργεια επιχειρήσει η Τουρκία.

Μετά τον ΥΕΘΑ, Π.Καμμένο, και ο Α/ΓΕΕΘΑ οριοθετεί τις κόκκινες γραμμές. 

Ο Ακάρ από την πλευρά του επανέλαβε τις θέσεις της Τουρκίας και δήλωσε διπλωματικά «να τα βρούμε»!

Tην ίδια στιγμή ο Ν.Ερογλου απειλούσε πως μόλις η Κυπριακή Δημοκρατία αρχίσει γεωτρήσεις θα γίνει χαλασμός, προσθέτοντας ότι η Τουρκία, αγοράζοντας ή ενοικιάζοντας πλατφόρμα, θα ξεκινήσει κι εκείνη γεωτρήσεις.

Ταυτόχρονα οι ασκήσεις σε όλη την επικράτεια συνεχίζονται. 

Αυτή τη φορά με πραγματικά πυρά αντιμετώπισαν τα στελέχη του Ναυστάθμου Κρήτης, την απόπειρα ενός στόχου να πλησιάσει στις εγκαταστάσεις του Ναυστάθμου Κρήτης στην Σούδα.

Για τον σκοπό αυτό, μεταφέρθηκαν στην περιοχή του φρουρίου Ιτζεδίν στο Καλάμι, στην είσοδο του κόλπου της Σούδας, αντιαεροπορικά Rheinmetall των 20 χιλιοστών, τα οποία έβαλαν κατά στόχου ο οποίος ρυμουλκείτο από σκάφος του Ναυστάθμου.

Το αντιαεροπορικό πυροβόλο MK 20-MOD.RH είναι όπλο Γερμανικής κατασκευής. Η ταχυβολία του όπλου και η ακρίβεια βολής, επιτρέπουν την προσβολή στόχων σε χαμηλά και πολύ χαμηλά ύψη, καθώς και την αντιμετώπιση επίγειων στόχων.


Πιο αναλυτικά, σε τεταμένο κλίμα, εξαιτίας των τελευταίων εξελίξεων και της έντασης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και των αμφισβητήσεων που προβάλει η Άγκυρα, διεξήχθησαν την Τετάρτη οι εργασίες της 11ης Διαβαλκανικής Συνόδου Αρχηγών ΓΕΕΘΑ, στην Αθήνα, με τη συμμετοχή των Αρχηγών ΓΕΕΘΑ Ελλάδος, Αλβανίας, Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, Βουλγαρίας, Μαυροβουνίου, Σκοπίων, Ρουμανίας, Σερβίας και Τουρκίας.

Την σύνοδο τίμησε με την παρουσία του η Α.Ε. Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος και απευθύνθηκε στους Αρχηγούς ΓΕΕΘΑ και στους λοιπούς προσκεκλημένους.  Στην ομιλία της Α.Ε. του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας παρέστησαν και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνος Καμμένος, καθώς και ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Δημήτρης Βίτσας.
ΠΗΓΗ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...