Δευτέρα, 29 Μαΐου 2017

Επίδειξη δύναμης απο Αλ-Σίσι:Βoμβαρδίζει ανηλεώς ολόκληρη την Λιβύη

Εντυπωσιακή επίδειξη δύναμης από την Αίγυπτο
η οποία συνεχίζει τους βομβαρδισμούς στη Λιβύη επεκτείνοντας τους σε όλη τη χώρα ενώ υπάρχουν πληροφορίες πως δεν πλήττει μόνο τζιχαντιστές αλλά ανοίγει τον δρόμο για τις δυνάμεις του Στρατηγού Haftar τον οποίο υποστηρίζει η Μόσχα.

Ο Αιγύπτιος πρόεδρος, Αλ-Σίσι, δείχνει προς πάσα κατεύθυνση χρησιμοποιώντας την αντιτρομοκρατική επιχείρηση εναντίον των τζιχαντιστών, ποιος κάνει κουμάντο στην περιοχή.

Η Αίγυπτος σφυροκοπά στόχους σε ολόκληρη την Λιβύη ενώ υπάρχουν πληροφορίες πως βομβαρδίζει και τις δυνάμεις που μάχονται τον ISIS και είχαν επιφέρει νίκες σε Sirte και Derna.

Αυτό σημαίνει πως οι Αιγυπτιακές επιδρομές ανοίγουν τον δρόμο για τις δυνάμεις του Στρατηγού Khalifa Haftar ώστε να προωθηθούν σε Derna  και Jufra.

Ο Αιγύπτιος πρόεδρος Άμπντελ Φάταχ Αλ Σίσι ανακοίνωσε την Παρασκευή πως διέταξε να γίνουν αεροπορικές επιδρομές εναντίον στρατοπέδων τζιχαντιστών στη Λιβύη όπου εκπαιδεύθηκαν οι δράστες της επίθεσης στη Μίνια, ωστόσο δεν αναφέρθηκε σε κάποια οργάνωση συγκεκριμένα.

Ο Σίσι, διεμήνυσε ότι οι αιγυπτιακές ένοπλες δυνάμεις δεν θα διστάσουν να εξαπολύσουν κι άλλες επιχειρήσεις εντός και εκτός Αιγύπτου για να συντρίψουν απειλές στο μέλλον.

Ο στρατός της Αιγύπτου ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι διεξήγαγε πολλές επιχειρήσεις «κατά τη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας» που είχαν αποτέλεσμα να καταστραφούν διάφοροι στόχοι, συμπεριλαμβανομένων στρατοπέδων όπου είχαν εκπαιδευτεί οι άνθρωποι που διέπραξαν, σύμφωνα με το Κάιρο, την επίθεση στη Μίνια.
ΠΗΓΗ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...