Κυριακή, 14 Μαΐου 2017

Σε τεντωμένο σχοινί ο πλανήτης:Οι ΗΠΑ μεταφέρουν Patriot στη Βαλτική!

Ραγδαίες εξελίξεις έχουμε σε δύο «καυτά σημεία»
της ρωσικής επικράτειας η εξέλιξη των οποίων μυρίζει επερχόμενη σύγκρουση, με σαφή και κατηγορηματικό τρόπο. 
Ρωσικό σώμα στρατού δημιουργείται στην Κριμαία ενώ οι ΗΠΑ θα τοποθετήσουν πυραύλους  Patriot στην Βαλτική.

Συγκεκριμένα η Ρωσία δημιουργεί σώμα στρατού Κριμαίας ενισχύοντας τις ήδη μεγάλες δυνάμεις οι οποίες σταθμεύουν εκεί σύμφωνα με τον διοικητή του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας ναύαρχο Αλέξανδρο Βίτκο.

Μιλάμε για την παρουσία με τον ένα ή τον άλλο τρόπο 50.000 Ρώσων στρατιωτών όλων των κλάδων, προσδίδοντας μεγάλη πολεμική ισχύ στην χερσόνησο η οποία είναι κομβική για τα ρωσικά σχέδια στην περιοχή σε αντιδιαστολή με τα νατοϊκά στις παρακείμενες χώρες.

Την ίδια στιγμή  το ΝΑΤΟ δεν μεταφέρει μόνο άρματα μάχης και αεροσκάφη στις χώρες της Βαλτικής αλλά και πυραύλους Patriot!


To αμερικανικό Πεντάγωνο αποφάσισε ότι μόνο αυτά τα οπλικά συστήματα  δεν είναι αρκετά.

Το πρόβλημα για την Μόσχα από αυτήν την ειλημμένη απόφαση είναι τεράστιο.

Εφόσον τοποθετηθούν στις  χώρες της Βαλτικής πυραυλικά συστήματα Patriot, τότε το αμερικανικό αντιπυραυλικό σύστημα θα είναι ικανό να χτυπήσει ρωσικό εναέριο στόχο σε απόσταση 80 χιλιομέτρων!

Υπάρχουν πληροφορίες και για μεταστάθμευση στις ίδιες χώρες και αεροσκαφών F-35 τα οποία ήδη έχουν μετασταθμεύσει στην Βρετανία.


Υπενθυμίζουμε ότι νατοϊκοί αξιωματούχοι είχαν επισημάνει πριν μερικούς μήνες ότι σε περίπτωση ένοπλης σύγκρουσης μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ, η ρωσική στρατιωτική μηχανή δεν χρειάζεται πάνω από 60 ώρες για να σπάσει την άμυνα των ΝΑΤΟϊκών στρατευμάτων και να αποκτήσει τον έλεγχο των πόλεων Ρίγα και Ταλίν!

Η αντίδραση του Κρεμλίνου και του Πούτιν θα είναι βροντερή και κυρίως «ισόποση».

Εκτιμήσεις ειδικών αμυντικών αναλυτών εκτιμούν ότι η Ρωσία θέλει να κάνει το ΝΑΤΟ να «νιώσει πόνο» και για αυτό θα εκμεταλλευτεί την συνεργασία με την Σερβία , θα την αναβαθμίσει με δωρεά αμυντικού εξοπλισμού…και τότε θα «χτυπήσει». 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...