Πέμπτη, 18 Μαΐου 2017

ΕΚΤΑΚΤΟ - ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ:Ρωσικά Su-24M «έσβησαν τα φώτα» στην ολλανδική φρεγάτα Evertsen!

Σε πολεμικό επεισόδιο ενδεικτικό της έντασης που επικρατεί
στις σχέσεις της δύσης με την Ρωσία, εξελίχθηκε η «πολύ χαμηλή πτήση» ρωσικών αεροσκαφών πάνω από ολλανδική Φρεγάτα στην Βαλτική, η οποία  προκάλεσε πραγματικά τον τρόμο στους Ολλανδούς που έμπλεξαν με τους σκληροτράχηλους Ρώσους πιλότους ελέω συμμαχίας!
   
Πρόκειται για έναn ιδιότυπο αερο-ναυτικό πόλεμο στον οποίο επιδίδονται  ΝΑΤΟ και Ρωσία στην Βαλτική θάλασσα ενώ και οι «δύο» διεξάγουν ναυτικές ασκήσεις.

Η παρουσία νατοϊκών πλοίων σε Μαύρη Θάλασσα, Βαλτική και οι απειλές περί «τρομοκρατικού κτυπήματος» σε ρωσικά πλοία στα Στενά του Βοσπόρου έχουν ανεβάσει την θερμοκρασία και πάλι στα ύψη!

Τα ρωσικά αεροσκάφη Su-24M που συμμετείχαν στο επεισόδιο ανήκαν στην ναυτική μοίρα  της 72ας  Αεροπορικής Βάσης του στόλου της Βαλτικής, με έδρα το αεροδρόμιο (περιοχή Καλίνινγκραντ) Chernyakhovsk.

Τα ρωσικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν τρία περάσματα κοντά στο ολλανδικό πλοίο «σηκώνοντας στον αέρα» το πλήρωμα που έτρεχε αλαφιασμένο. Συγκεκριμένα ο  διοικητής  του Βασιλικού Ολλανδικού  Ναυτικού και του στόλου ναύαρχος Rob Verkerk έγραψε στη σελίδα του στο twitter ότι στις 16 του Μαΐου του 2017  δύο οπλισμένα  μαχητικά αεροσκάφη  Sukhoi Su-24M της ρωσικής Ναυτικής Αεροπορίας, πέταξαν πάνω από την ολλανδική φρεγάτα Evertsen 805 F (Τύπος De Zeven Provinciën), προκαλώντας…πανικό!

Ο ρωσικός Στόλος της Βαλτικής παρεμπιπτόντως  γιορτάζει τα γενέθλιά του και είπε να το ρίξει λίγο έξω πετώντας πάνω από νατοϊκά πλοία!

Δεκάδες πολεμικά πλοία και υποβρύχια περιπολούν στην περιοχή κοντά στο Καλίνινγκραντ διότι θεωρούν το ΝΑΤΟ έχει θέσει την περιοχή στα άμεσα σχέδια του για εισβολή μετά από την πρόκληση «εσωτερικής εξέγερσης».

Οι ρωσικές υπηρεσίες επικεντρώνουν την προσοχή τους στο Καλίνινγκραντ, τονίζοντας ότι είναι μια περιοχή η οποία θα μας απασχολήσει λίαν συντόμως λόγω της κόντρας ΗΠΑ-Ρωσίας στην Βαλτική.
πηγη
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...