Τρίτη, 2 Μαΐου 2017

ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΩΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ:Η Τουρκία με τεράστια δύναμη πυρός κυκλώνει την Κύπρο και απειλεί με πόλεμο!

Casus belli εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας αλλά και των ξένων πετρελαϊκών εταιριών που έχουν αποκτήσει τα δικαιώματα
έρευνας και εκμετάλλευσης του Οικοπέδου 6 της Κυπριακής ΑΟΖ, (η ιταλογαλλική κοινοπραξία ΕΝΙ/Total) προχώρησε η Τουρκία με κείμενο που κατέθεσε στον ΟΗΕ στις 12 Απρίλιου ο μόνιμος αντιπρόσωπος της χώρας στα Ηνωμένα Έθνη Φ. Σινιρίογλου!

Στο κείμενο αναφέρεται ρητά ότι «η Τουρκία έχει δεσμευθεί να προστατεύσει τα κυριαρχικά δικαιώματα της που εκπορεύονται από το διεθνές δίκαιο και δεν θα επιτρέψει σε ξένες εταιρίες να πραγματοποιήσουν μη εξουσιοδοτημένες έρευνες υδρογονανθράκων και δραστηριότητες εξόρυξης στην δική της υφαλοκρηπίδα».

Αυτό σημαίνει ότι η Τουρκία αποδέσμευσε κανόνες εμπλοκής και αργά ή γρήγορα θα δούμε και τα πρώτα προειδοποιητικά πυρά!

Ο Τούρκος αρχηγός Ναυτικού ναύαρχος Μπουλέντ Μποστάνογλου βαπτίζει την πολεμική επιχείρηση «Ασπίδα της Μεσογείου» και τονίζει πώς σε αυτή συμμετέχουν φρεγάτες, καταδρομικά, υποβρύχια, σταθμοί ραντάρ και βεβαίως μαχητικά αεροσκάφη και αεροσκάφη επιτήρησης.

Ο Τούρκος Α/ΓΕΝ περιγράφει μία επιχείρηση η οποία έχει σαν στόχο την επιβολή κυριαρχίας στην κυπριακή ΑΟΖ και συνδέσει σαφώς με την εξόρυξη φυσικού αερίου από την Λευκωσία.

Την είδηση για το σχέδιο της Τουρκίας που ξεδίπλωσε ο Τούρκος αρχηγός Ναυτικού ναύαρχος Μπουλέντ Μποστάνογλου μετέφερε το πρακτορείο Anadolu με τίτλο, «Από τον Ναύαρχο Μποστάνογλου, το μήνυμα “Ανατολική Μεσόγειος”» και αναμεταδόθηκε όπως ήταν φυσικό και από πολλά άλλα τουρκικά ΜΜΕ.

Η διοίκηση της νότιας Κύπρου, αδιαφορώντας για τα δικαιώματα των τ/κ υπέγραψε κάποιες συμφωνίες για την παραγωγή και εξόρυξη υδρογονανθράκων με διεθνείς εταιρίες και κονσόρτσιουμ, γεγονός που αύξησε την ένταση στην περιοχή.

Σε αυτή τη συγκυρία, η επίσκεψη του Μποστάνογλου, εκτιμάται ότι συνιστά ξεκάθαρο μήνυμα ότι δεν θα επιτραπεί με κανέναν τρόπο στις ξένες εταιρίες να προχωρήσουν εντός του πεδίου αρμοδιότητας της Τουρκίας, χωρίς άδεια, σε οποιαδήποτε ενέργεια έρευνας και εξόρυξης υδρογονανθράκων.

Πιο αναλυτικά, με το έγγραφο (Α/71/875-S/2017/321) το οποίο κυκλοφόρησε ως επίσημο έγγραφο της Γενικής Συνέλευσης και του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και θα δημοσιευθεί στην επόμενη έκδοση του “Law of the Sea Bulletin” η Άγκυρα δεν επαναφέρει απλώς την αμφισβήτηση της κυπριακής ΑΟΖ αλλά διατυπώνει ρητή διεκδίκηση επί του Οικοπέδου 6, ως μέρος της τουρκικής υφαλοκρηπίδας αναφέρει δημοσίευμα.


Με τον μονομερή αυτό ορισμό της τουρκικής υφαλοκρηπίδας ουσιαστικά αποστερείται η Κύπρος κάθε θαλάσσιας ζώνης πέραν των χωρικών υδάτων της και συγχρόνως όλη η ελληνική υφαλοκρηπίδα της Ανατολικής Μεσογείου πέραν των χωρικών υδάτων των 6 ν.μ. των ελληνικών νησιών, περιέρχεται στην Τουρκία.

Με επίσημο πλέον τρόπο η Τουρκία επαναφέρει και μέσω του ΟΗΕ τις απειλές της εναντίον της Κύπρου και των ξένων πετρελαϊκών εταιριών!

Δεν είναι τυχαίο ότι το Σαββατοκύριακο το τουρκικό κρατικό πρακτορείο Ανατολου δημοσίευσε ανάλυση που αναπαρήγαγαν πολλά ελεγχόμενα ΜΜΕ, σύμφωνα με την οποία ο Τούρκος Αρχηγός ΓΕΝ ναύαρχος Μποστανογλου με την παρουσία του στο τουρκικό πολεμικό σκάφος TCG Gaziantep προκειμένου να παρακολουθήσει τις σεισμικές έρευνες του Barbaros στα ανοιχτά του ψευδοκράτους, ήθελε να στείλει το μήνυμα ότι η Τουρκία θα προασπίσει τα συμφερόντά της.Το Ανατολού επιχειρεί να επιρρίψει στην Κυπριακή Δημοκρατία την ευθύνη για την ένταση με τον ισχυρισμό ότι η «διοίκηση της νότιας Κύπρου, αδιαφορώντας για τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων υπέγραψε συμφωνίες για την έρευνα και εξόρυξη υδρογονανθράκων με διεθνείς εταιρίες και κοινοπραξίες» και επισημαίνει ότι η επίσκεψη στην περιοχή του Μποστανογλου που συνοδεύονταν και από τον ναύαρχο Φεϊσελ Κοσελέ αποτελεί «σαφές μήνυμα ότι δεν θα επιτραπεί με κανέναν τρόπο στις ξένες εταιρίες να προχωρήσουν εντός του χώρου αρμοδιότητας της Τουρκίας, χωρίς άδεια, σε οποιαδήποτε ενέργεια έρευνας και εξόρυξης υδρογονανθράκων».

Και το τηλεγράφημα του Ανατολού καταλήγει στο…συμπέρασμα ότι οι έρευνες που έχει προγραμματίσει η Άγκυρα στην περιοχή της Κύπρου αποδεικνύουν ότι η Τουρκία «θα ασκήσει μέχρι τέλους τα δικαιώματα της που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο».
πηγη
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...