Κυριακή, 18 Ιουνίου 2017

ΠΥΡΙΝΗ ΚΟΛΑΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΛΕΟΣ… (βίντεο)

Τραγωδία που δεν περιγράφεται…
Η Πορτογαλία καίγεται…62 νεκροί, 54 τραυματίες, 150 οικογένειες έχασαν τα σπίτια τους…

Και τα νούμερα δεν είναι οριστικά… Τριήμερο εθνικό πένθος…

Η χειρότερη δασική πυρκαγιά των τελευταίων ετών στη χώρα… Ηρωικές μάχες των πυροσβεστών με τις φλόγες, που παραμένουν εκτός ελέγχου…


Η δασική πυρκαγιά που καίει από χθες το Πεντρογάο Γκράντε στην περιοχή Λεϊρία της κεντρικής Πορτογαλίας έχει στοιχίσει τη ζωή τουλάχιστον 62 ανθρώπων (μεταξύ αυτών και πυροσβέστες).

Τα περισσότερα θύματα πέθαναν στα αυτοκίνητά τους καθώς προσπαθούσαν να ξεφύγουν από τον πύρινο εφιάλτη… 
Σύμφωνα με τον υφυπουργό Εσωτερικών της Πορτογαλίας, οι φλόγες εξαπλώθηκαν «με μεγάλη σφοδρότητα» και «με ανεξήγητο τρόπο», κατά μήκος τεσσάρων μετώπων ταυτόχρονα. Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος με τον ομολογό του της Πορτογαλίας Μαρτσέλο Ρεμπέλο ντε Σόουζα, στο οποίο εξέφρασε τη συμπαράστασή του και τη συμπαράσταση του ελληνικού λαού στη δοκιμασία που περνάει η Πορτογαλία, από την πύρινη λαίλαπα που έχει στοιχίσει τη ζωή δεκάδων ανθρώπων. 

Τον κ. Παυλόπουλο συνδέει μακρά φιλία με τον Πορτογάλο Πρόεδρο, καθώς οι δύο άνδρες έχουν κοινή ακαδημαϊκή πορεία, είναι καθηγητές της Νομικής. 

Συλληπητήρια για τα θύματα της δασικής πυρκαγιάς στην Πορτογαλία εκφράζει το υπουργείο Εξωτερικών με ανάρτηση στα αγγικά στον λογαριαμό του στο twitter. «Οι σκέψεις μας είναι με τα θύματα της τραγικής δασικής πυρκαγιάς στην Πορτογαλία. Συλλυπητήρια στις οικογένειες, τον λαό και την κυβέρνηση της χώρας». 
Πτώματα στους δρόμους και καμένα αυτοκίνητα στους δρόμους είναι οι συγκλονιστικές εικόνες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας προκαλώντας ανατριχίλα.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...