Παρασκευή, 16 Ιουνίου 2017

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ:Η «Βόμβα»Τραμπ από το Μαϊάμι!

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε σε ομιλία του
στο Μαϊάμι την ακύρωση της συμφωνίας που είχε καταλήξει η πρώην κυβέρνηση του προέδρου Ομπάμα με την κυβέρνηση της Κούβας για την αποκατάσταση σχέσεων Ουάσινγκτον και Αβάνας, χαρακτηρίζοντας την «φρικτή» και «λανθασμένη».

Όπως δήλωσε, η ακύρωση της συμφωνίας είναι άμεσης ισχύος. Ο Αμερικανός πρόεδρος υπέγραψε διάταγμα νέας πολιτικής.

«Με άμεση ισχύ, ακυρώνω την πρόσφατη μονομερή συμφωνία της τελευταίας διοίκησης των ΗΠΑ με την Κούβα».


«Είναι δύσκολο να σκεφτείς μια πολιτική που δεν βγάζει νόημα», σχολίασε ο Trump για την πολιτική Ομπάμα στην Κούβα. Αν και πρόσθεσε ότι η «συμφωνία με το Ιράν» ήταν επίσης κακή. «Ας μην ξεχνάμε αυτή την ομορφιά», είπε.

«Ανακοινώνω σήμερα μια νέα πολιτική, όπως υποσχέθηκα στην προεκλογική μου εκστρατεία. Η νέα μας πολιτική αρχίζει με την αυστηρή εφαρμογή του αμερικανικού νόμου. Θα περιορίσουμε πολύ τα αμερικανικά δολάρια που ρέουν στον κουβανικό στρατό και στο καθεστώς Κάστρο. Θα εφαρμόσουμε την απαγόρευση στον τουρισμό. Θα επιβάλουμε το εμπάργκο».

«Η Αμερική θα εκθέσει τα εγκλήματα του καθεστώτος του Κάστρο και θα σταθεί στον κουβανέζικο λαό στον αγώνα τους για ελευθερία. Η δράση μου σήμερα παρακάμπτει το στρατό και την κυβέρνηση για να βοηθήσει τον λαό της Κούβας να συνεχίσει τις επιχειρήσεις του και να έχει πολύ καλύτερη ζωή. Θα εργαστούμε για την ημέρα που μια νέα γενιά ηγετών θα φέρει αυτή τη μεγάλη ταλαιπωρία στο τέλος. Το τέλος βρίσκεται στο πολύ κοντινό μέλλον», ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Οποιεσδήποτε αλλαγές στη σχέση μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κούβας θα εξαρτηθούν από την πραγματική πρόοδο στους στόχους που θέτουμε. Η πρεσβεία μας παραμένει ανοιχτή με την ελπίδα ότι οι χώρες μας θα μπορέσουν να δημιουργήσουν μια πολύ ισχυρότερη και καλύτερη πορεία. 

Στο καθεστώς Κάστρο, επαναλαμβάνω: Η προστασία των εγκληματιών και των φυγόδικων θα λήξει. ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΕΠΙΛΟΓΗ».

«Θα σεβαστούμε την κυριαρχία της Κούβας, αλλά ποτέ δεν θα γυρίσουμε την πλάτη μας στον κουβανέζικο λαό. Αυτό δεν θα συμβεί. Η Αμερική θα μάχεται πάντα για την ελευθερία. Και η Αμερική πάντα θα προσεύχεται και θα φωνάζει για την ελευθερία του λαού της Κούβας».
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...