Παρασκευή, 16 Ιουνίου 2017

Απανωτά πολεμικά επεισόδια:Ιρανικό σκάφος έριξε δέσμη λέιζερ σε αμερικανική αρμάδα!

«Βράζει» και πάλι ο περσικός κόλπος από την ένταση
μεταξύ των πολεμικών πλοίων του 5ου αμερικανικού στόλου και του ιρανικού ναυτικού καθώς σημειώθηκε πολεμικό επεισόδιο.

Ταυτόχρονα και οι Χούθι εξαπέλυσαν πύραυλο επιφανείας κατά πολεμικού πλοίου των ΗΑΕ.

Οι συνέπειες από το πυραυλικό πλήγμα είναι ακόμη άγνωστες αλλά τα ΗΑΕ επιβεβαίωσαν πως υπάρχουν τραυματίες.

Ένα σκάφος του Ναυτικού του Ιράν προκάλεσε κατά μέτωπο το ναυτικό  των Η.Π.Α. μετά από μια «μη ασφαλή δοκιμή με την μορφή επίδειξης -απειλής » των ικανοτήτων οπλικού  συστήματος λέιζερ κατά ενός ελικοπτέρου των Η.Π.Α., αναφέρουν τα διεθνή ΜΜΕ.

Σύμφωνα με μια στρατιωτική ανακοίνωση των ΗΠΑ, το σκάφος χρησιμοποίησε λέιζερ (πιθανόν οπλικό σύστημα) εναντίον ενός ελικοπτέρου των πεζοναυτών τύπου CH-53E, το οποίο κινούνταν  πάνω από τρία αμερικανικά πολεμικά πλοία, που διέρχονταν τα διεθνή ύδατα του στενού Hormuz!
Η ναυτική ομάδα μάχης διέσχιζε το στενό όταν ένα ιρανικό ταχύπλοο σκάφος προσέγγισε το ένα από τα τρία αμερικανικά πλοία και συγκεκριμένα το αμφίβιο πλοίο U.S.S. Bataan.

Τα άλλα δύο ήταν σε απόσταση 800 το ένα από το άλλο, και επρόκειτο για το αντιτορπιλικό με κατευθυνόμενους πυραύλους U.S.S. Cole και το πλοίο υποστήριξης ίου U.S.N.S. Washington Chambers, ανέφερε ο  εκπρόσωπος του 5ου αμερικανικού στόλου.

Το ιρανικό σκάφος έριξε δέσμη λέιζερ εκτός από το ελικόπτερο και στα πολεμικά σκάφη  τόσο στα σκάφη U.S.S. Cole  όσο και στο U.S.S. Bataan, ενώ ειδικά το Bataan το σάρωσε από την πλώρη έως την  πρύμνη!

Για κάποιο απροσδιόριστο λόγο η κατάσταση δεν κλιμακώθηκε για καμία από τις δύο  πλευρές αλλά η ένταση αυξήθηκε στο κατακόρυφο όταν το ιρανικό πλοίο έριξε το λέιζερ σε  ελικόπτερο των ΗΠΑ που πετούσε εκείνη την στιγμή.

Εκείνη την  στιγμή το αμερικανικό πλοίο έλαβε τα μέτρα του, σύμφωνα με Αμερικανό αξιωματικό των συστημάτων αναχαίτισης ο οποίος μίλησε  στο CNN, με την προϋπόθεση της ανωνυμίας.

Ο ίδιος δήλωσε ότι οι Ιρανοί ξεπέρασαν τον εαυτό τους αλλά το ελικόπτερο δεν εφάρμοσε στα πρωτόκολλα ασφαλείας, με την χρήση  του αυτόματου συστήματος  άμυνας του ελικοπτέρου CH-53E.

«Η δέσμη με λέιζερ σε ελικόπτερα τη νύχτα είναι άκρως επικίνδυνη πράξη, καθώς δημιουργεί κίνδυνο ναυσιπλοΐας που μπορεί να βλάψει 
την όραση και μπορεί να αποπροσανατολίσει τους πιλότους», δήλωσε 
ο εκπρόσωπος του αμερικανικού 5ου στόλου.

Πληροφορίες φέρουν όμως τους Ιρανούς να κατέχουν τεχνολογία χρήσης οπλικών συστημάτων λέιζερ όπως και οι «φίλοι τους» οι Τούρκοι!

Υπενθυμίζουμε ότι η Τουρκία κάτω από άκρα μυστικότητα από το 2014 ετοιμάζει ηλεκτρομαγνητικό πυροβόλο  και όπλο LASER των οποίων οι δοκιμές ευρίσκονται στα τελικά στάδια για να εξοπλίσουν τις νέες Φρεγάτες τύπου Stealth  TF-2000.
πηγη
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...