Σάββατο, 17 Ιουνίου 2017

ΤΩΡΑ - ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ:Κίνδυνος για μπλοκάρισμα της δόσης!

Κρύος ιδρώτας έχει λούσει την ελληνική κυβέρνηση
καθώς υπάρχει κίνδυνος να μην εκταμιευτεί η δόση ων 8,5 δισ. ευρώ που εγκρίθηκε από το Eurogroup της Πέμπτης 15/6!

Με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών παραπέμπονται σε δίκη τρία μέλη του ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ και έξι μέλη του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων σχετικά με την υπόθεση της πώλησης και της επαναμίσθωσης των 28 ακινήτων του δημοσίου την περίοδο 2013-2014.

Όπως αναφέρει το εισαγγελικό πόρισμα, η συναλλαγή των ακινήτων προκάλεσε ζημία στο Δημόσιο που μπορεί να ανέρχεται μέχρι και σε 2,5 δισ. ευρώ!

Έπειτα από πιέσεις του προέδρου του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ και του υφυπουργού Οικονομίας Στέργιου Πιτσιόρλα,ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος παραιτήθηκε από την υπόθεση ως πολιτική αγωγή, ενώ μέχρι πρότινος είχε πάρει το μέρος της Δικαιοσύνης!

Ωστόσο, το Συμβούλιο Εφετών αγνοεί την υπερασπιστική γραμμή, η οποία αναφέρεται σε νόμο που εναρμονίζει τις ευθύνες των μελών του Σ.Ε. με εκείνες των μελών του Δ.Σ. του ΤΑΙΠΕΔ. 

Ποιο είναι το πρόβλημα και γιατί κινδυνεύει να μη δοθεί η δόση; 

Μεταξύ αυτών που παραπέμπονται είναι και οι τρεις Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, οι οποίοι συμμετείχαν στο Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων που εισηγήθηκε στο ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ την πώληση των ακινήτων.

Η εξέλιξη αυτή έχει προκαλέσει την οργή της ΕΕ, καθώς ζητά να μην διωχθούν ποινικά, διαφορετικά θα υπάρξουν και οι ανάλογες συνέπειες για την Ελλάδα, δηλαδή το μπλοκάρισμα της δόσης. 
πηγη
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...