Πέμπτη, 22 Ιουνίου 2017

Ξεφεύγει η κατάσταση μεταξύ Ισραήλ - Ιράν:Ο Νετανιάχου απειλεί ανοικτά με πόλεμο!

Αρχίζει να ξεφεύγει τελείως η κατάσταση ανάμεσα στο Ιράν  
και το Ισραήλ ειδικά μετά την εκτόξευση ιρανικών βαλλιστικών πυραύλων στην Συρία,  την οποία ακολούθησε πραγματικά εντυπωσιακή   εκτόξευση ισραηλινού  βαλλιστικού πυραύλου LORA στην Α.Μεσόγειο, προσκαλώντας τους «θεούς του πολέμου» στην περιοχή. 

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μ. Νετανιάχου δήλωσε ορθά κοφτά ότι το Ισραήλ παρακολουθεί κάθε κίνηση του Ιράν, παρά την αποτυχημένη επίθεση  των πυραύλων σε  στόχους τζιχαντιστών.  «Παρακολουθούμε κάθε κίνηση του Ιράν και τους προειδοποιούμε …να μην μας απειλούν», δήλωσε ο ίδιος.

Δύο ημέρες μετά την εκτόξευση πυραύλων του Ιράν ενάντια στις ισλαμικές δυνάμεις στη Συρία, ο πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου προειδοποίησε την Τεχεράνη να μην παίζει με  την αποφασιστικότητα του Ισραήλ.

«Οι δυνάμεις ασφαλείας μας παρακολουθούν συνεχώς τις δραστηριότητες του Ιράν στην περιοχή και τις προσπάθειές του να παράσχει περίπλοκα συστήματα όπλων στη Χεζμπολάχ, παρακολουθούμε τις ενέργειές τους και τις  κινήσεις τους, και έχω ένα πράγμα να τονίσω στο Ιράν: Μην απειλείτε το Ισραήλ», δήλωσε ο Νετανιάχου.

Την ίδια στιγμή χθες οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ και η εταιρία Israel Aerospace Industries (IAI) δοκίμασαν  με επιτυχία εκτόξευση τακτικού  πυραύλου  LORA (Long Range attack ), μέσα σε εμπορικό πλοίο στη θάλασσα….αποστέλλοντας σαφές μήνυμα στην Τεχεράνη το πώς θα μπορούσαν να κτυπηθούν ιρανικοί στόχοι από τον Περσικό Κόλπο.

Το κανάλι Channel 2 του Ισραήλ ανέφερε  ότι οι περισσότεροι από τους ιρανικούς πυραύλους έχασαν  τους επιδιωκόμενους στόχους τους. Σύμφωνα με ειδική  έκθεση, τρεις πύραυλοι χτύπησαν το ιρακινό έδαφος, ένας χτύπησε  ισλαμικό στόχο στην περιοχή Deir ez-Zor στη Συρία και ένας άλλος πύραυλος έπληξε τυχαία την πόλη Mayadin.

Πιστεύεται ότι η επίθεση των ιρανικών πυραύλων σχεδιάστηκε επίσης για να «τραβήξει μια κόκκινη γραμμή» στο έδαφος  στις σουνιτικές ομάδες και να αποτρέψει τις ΗΠΑ και το Ισραήλ, καθώς οι πύραυλοι αυτοί διαθέτουν βεληνεκές περίπου 430 μίλια.
Μόνο που η επίθεση των Ιρανών έφερε την οργισμένη αντίδραση του Ισραήλ το οποίο αποτελεί τον κύριο αντίπαλο των Ιρανών και της νέας επεκτατικής πολιτικής τους, σύμφωνα και με Ρώσους ειδικούς.

Η Ιρανική Επαναστατική Φρουρά δημοσίευσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία αναφέρει ότι πολλοί «τρομοκράτες» είχαν σκοτωθεί μαζί με τα οπλικά συστήματα τους  κατά την επίθεση.

Αυτό όμως που γίνεται κατανοητό πλέον δια γυμνού οφθαλμού είναι ότι η κατάσταση ξεφεύγει ανάμεσα σε πολλές και αντίρροπες δυνάμεις με εντελώς διαφορετικά συμφέροντα, με την Συρία να αποτελεί πλέον το «γήπεδο» που θα συγκρουστούν όλοι αυτοί πολύ σύντομα. πηγη
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...