Παρασκευή, 30 Ιουνίου 2017

Στα πρόθυρα ολοκληρωτικού πολέμου - Επίκειται σύγκρουση Αμερικανών και Ιρανών!

Επίκειται σύγκρουση και Αμερικανών και Ιρανών στην Συρία με απροσδιόριστες συνέπειες για τον πλανήτη ολόκληρο...
Στα πρόθυρα ενός ολοκληρωτικού πολέμου στην κυριολεξία με αφορμή την Συρία ευρισκόμαστε σήμερα , ειδικά μετά τις ραγδαίες εξελίξεις που έχουν λάβει χώρα στο συριακό έδαφος ανάμεσα σε Ιρανούς και Αμερικανούς.

Ρωσικές πηγές στην Συρία ανέφεραν ότι οι Αμερικανοί δεν έμειναν αδιάφοροι από την συγκέντρωση  μεγάλων ιρανικών στρατιωτικών δυνάμεων, υπό τη  διοίκηση του «φόβου και τρόμου» των Τζιχαντιστών, του στρατηγού Qassem Soleimani, και στις δύο πλευρές των συρο-ιρακινών συνόρων.

Το Ιράν διαφωνεί με την στρατηγική των ΗΠΑ για να αποφευχθεί η δημιουργία «χερσαίας γέφυρας» μεταξύ της Τεχεράνης και  Βηρυτού, με παράλληλη  εμφάνιση ενός ιρανικού προγεφυρώματος στα Υψώματα του Γκολάν.

Στο «παιχνίδι» (έτσι το βλέπουν κάποιοι) έχουν εισέλθει δυναμικά και οι Ισραηλινοί που αντιμάχονται την Χεζμπολάχ και τους Ιρανούς, και είναι έτοιμοι για εισβολή στην Συρία.

Για αυτό οι Αμερικανοί προσπαθούν να μπλοκάρουν την διαδρομή κοντά στην συριακή πόλη  TANF ελέγχοντας την διέλευση των συνόρων προς την πόλη αλ-Ουαλίντ χωρίζοντας τους Ιρανούς και τους Σύρους στα  δύο.

Ο Ιρανός στρατηγός  Soleimani έχει δημιουργήσει ένα κοινό επιχειρησιακό αρχηγείο όλων των σιιτικών  πολιτοφυλακών που είναι πιστοί στο Ιράν, και πολεμούν στη Συρία και το Ιράκ.

Ο σκοπός αυτού του ιρανικού αρχηγείου είναι η όσο μεγαλύτερη  εξάπλωση των Ιρανών και η απόκτηση του ελέγχου  σε  μεγαλύτερο δυνατό έδαφος στη Συρία και το Ιράκ.

Την ίδια στιγμή οι δυνάμεις της «Χεζμπολάχ», η οποία δραστηριοποιείται στην περιοχή του Χαλεπίου διατάχθηκαν να μετακινηθούν προς τα νότια και ανατολικά, προκειμένου να αποφευχθεί η πιθανή σύνδεση των Αμερικανών και των Κούρδων στις περιοχές  αλ-Μπουκαμάλ και Ντέιρ αλ-Ζορ.

Οι Δυνάμεις «Χεζμπολάχ» στη νότια Συρία, διατάχθηκαν να προελάσουν και από το νότο προς την κατεύθυνση της πόλης TANF, και να αναλάβουν  τον έλεγχο του μεγαλύτερου δυνατού τμήματος των συνόρων Συρίας-Ιορδανίας.

Η σαφή πρόθεση του Sulejmani είναι να εμποδίσει «πάση θυσία» τους Αμερικανούς να μεταφέρουν εφόδια και άνδρες  από την βόρεια Ιορδανία,  μπλοκάροντας πλήρως το βασικό σύστημα παροχής στην πόλη TANF.

Οι ενέργειες δεν διέφυγαν φυσικά μιας υπερδύναμης όπως οι ΗΠΑ, οι οποίες διαθέτουν τεράστια μέσα, και απάντησαν αμέσως:

Οι Αμερικανοί έχουν μετακινήσει πυραυλικά συστήματα HIMARS κοντά στην περιοχή και διέταξαν την έναρξη βολών πυροβολικού και βομβαρδισμούς  από την Ιορδανία στη νεκρή ζώνη γύρω από την περιοχή TANF, με το πρόσχημα ότι είναι απαραίτητες για τον πόλεμο κατά του ISIS στην αλ-Μπουκαμάλ.

Την ίδια στιγμή οι Ηνωμένες Πολιτείες προελαύνουν προς την περιοχή Al -Zakf, 70 χιλιόμετρα από την TANF, ενώ μετακίνησαν και μεγάλη δύναμη πάνοπλων  ειδικών δυνάμεων.Όπως αποδείχθηκε, εκτός από τα  αντίμετρα στο συριακό έδαφος, οι Αμερικανοί, επίσης, κινούνται  και στο Ιράκ,  ως απάντηση στην ιρανική προέλαση , εντός των ορίων όμως της  Ιορδανίας και της Σαουδικής Αραβίας.

Αμερικανικά ελικόπτερα μεταφέρουν συνεχώς δυνάμεις και πολεμοφόδια στην  βάση της Ayn al-Asad στην επαρχία Ανμπάρ νότια της Rutba.
Στο έδαφος, Αμερικανοί και Ιρανοί και στις δύο πλευρές των συνόρων…πάνε ολοταχώς  για  μετωπική σύγκρουση. Παρ ‘όλα αυτά, η ιστορία της τακτικής του Ιράν στη σύγκρουση αυτή καταδεικνύει ότι η επίτευξη ένα ορισμένου ορίου από τους  Ιρανούς είναι το κύριο διακύβευμα,   και όχι μια πραγματική μάχη με τους Αμερικανούς. Αλλά τα δεδομένα στο έδαφος αλλάζουν με ιλιγγιώδη ταχύτητα.

Οι  Ιρανοί είναι γνώστες του επιπέδου της στρατιωτικής κατωτερότητας τους , σε σύγκριση με τις δυνάμεις των ΗΠΑ. Οι ίδιοι όμως δεν είναι μόνοι τους στην Συρία και οι Ρώσοι είναι γνώστες της καταστάσεως.

Έτσι ο τακτικός ιρανικός στρατός, μέρος του οποίου μετακινήθηκε  στα σύνορα με το Ιράκ, οι παραστρατιωτικές σιιτικές ομάδες  στην έρημο της Συρίας,  οι Ρώσοι και οι Αμερικανοί και οι σύμμαχοι  τους μπορούν άνετα να ξεκινήσουν έναν πολύ  μεγάλο πόλεμο, ανά πάσα ώρα και στιγμή...
ΠΗΓΗ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...