Παρασκευή, 30 Ιουνίου 2017

ΒΓΗΚΑΝ ΤΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΑ:Αγώνας δρόμου για να καθαρίσουν οι δρόμοι και τα πεζοδρόμια!

Η απόφαση της ΠΟΕ – ΟΤΑ για αναστολή των κινητοποιήσεών
έβγαλε από χθες το βράδυ τα απορριμματοφόρα στους δρόμους.

Μάλιστα τα δρομολόγια που εκτελούν είναι ενισχυμένα, προκειμένου η διαδικασία αποκομιδής μετά από δέκα μέρες να ολοκληρωθεί κατά το δυνατόν συντομότερα.

Την κατάσταση επιβαρύνει ο καύσωνας, καθώς σήμερα και αύριο ο υδράργυρος θα χτυπήσει κόκκινο και θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς, φτάνοντας και τους 43 με 44 στο κέντρο των μεγάλων πόλεων. 

Επιπλέον η δυσοσμία είναι  έντονη στους δρόμους, καθώς ακόμα και εάν αδειάσουν οι κάδοι από τα σκουπίδια, είναι απαραίτητη και η απολύμανση για να καθαρίσουν ουσιαστικά οι πόλεις!

Οι αρμόδιοι εκτιμούν ότι ειδικά για να καθαρίσει εντελώς η Αθήνα θα χρειαστούν περίπου τρεις ημέρες, γεγονός που σημαίνει ότι τις μέρες του καύσωνα για πολλούς κατοίκους της πρωτεύουσας θα τις περάσουν με την δυσωδία των σκουπιδιών και ότι η ατμόσφαιρα θα είναι αποπνικτική...

Θυελλώδης υπήρξε η συνεδρίαση της ΠΟΕ – ΟΤΑ.
Στην συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ, που διήρκεσε περισσότερες από δύο ώρες, ακούστηκαν πολλές και διαφορετικές απόψεις για τα αποτελέσματα της 11ήμερης απεργίας των συμβασιούχων καθαριότητας και των μόνιμων συναδέλφων τους.

Έντονος υπήρξε ο προβληματισμός ως προς την προοπτική συνέχισης των κινητοποιήσεων, εν μέσω καύσωνα που έχει μετατρέψει σε εστίες απειλής για την Δημόσια Υγεία τα «βουνά σκουπιδιών» στις γειτονιές της Αθήνας και άλλων μεγάλων πόλεων της Ελλάδας.

Η μειοψηφία ήθελε την συνέχιση της απεργίας μέχρι και την Κυριακή, αλλά τελικά η πλειοψηφία κατέληξε ότι πρέπει άμεσα να γίνει συγκομιδή των σκουπιδιών για να μην ταλαιπωρούνται άλλοι οι πολίτες.

Τελικώς, δεν ελήφθη απόφαση ανανέωσης των κινητοποιήσεων, με αποτέλεσμα να αρχίσει από απόψε κανονικά η αποκομιδή των απορριμμάτων από λεωφόρους, στενά, πλατείες και άλλους χώρους που έχουν μετατραπεί σε «μικρές χωματερές».
πηγη
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...