Σάββατο, 3 Ιουνίου 2017

Το θρίλερ ξεκίνησε:Ωμές απειλές Σόιμπλε στην Αθήνα!

Για «νέο 2015» προειδοποιεί το Βερολίνο την Αθήνα,
με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών να παραμένει αμετακίνητος στην σκληρή του στάση.

«Αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να υπάρξει λύση όπως τη θέλει η Αθήνα. Σε καμία περίπτωση δεν θα υπάρξουν συγκεκριμένοι αριθμοί. Αν όμως η Αθήνα αποφασίσει τη σύγκρουση τότε θα χάσει. Χρειάζεται προσοχή από την Αθήνα να μην φτάσουμε και πάλι σε καταστάσεις όπως το 2015» είναι μεταξύ άλλων τα λόγια του γερμανού κυβερνητικού αξιωματούχου.

Υποστήριξε επίσης ότι η Γερμανία δεν είναι μόνη της. Όπως είπε, μια σειρά κρατών-μελών της ευρωζώνης, δυσκολεύονται να περάσουν από τα εθνικά τους Κοινοβούλια αυτά που θέλει η Ελλάδα.
Tαυτόχρονα, την έντονη αντίδραση της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών προκάλεσαν οι χθεσινές δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Β. Σόιμπλε, που ανέφερε ότι η ελληνική κυβέρνηση παρά την υπόσχεσή της, δεν κατήργησε τα φορολογικά προνόμια των εφοπλιστών.

Ο πρόεδρος της Ένωσης των Ελλήνων Εφοπλιστών, Θόδωρος Βενιάμης, με σημερινή δήλωσή του κάνει λόγο για αδικαιολόγητη επίθεση του κ. Σόιμπλε κατά της Ελλάδας με αφορμή τον ελληνικό εφοπλισμό που εκπροσωπεί το 50% της Ευρώπης, ενώ προσθέτει ότι ο Γερμανός αξιωματούχος αγνοεί το ιδιαίτερα ευνοϊκό καθεστώς που διέπει τη γερμανική ναυτιλία.

Εφοπλιστικοί κύκλοι πιστεύουν ότι παρά τα όσα λέει ο κ. Σόιμπλε, η ελληνική κυβέρνηση δεν θα πέσει στην παγίδα να έρθει αντιμέτωπη με την ελληνική ναυτιλία, γιατί τότε η χώρα θα κινδυνεύσει να χάσει τον πρώτο παραγωγικό πυλώνα της προς όφελος άλλων κρατών με ανταγωνιστική ναυτιλία. Η ελληνική ναυτιλία είναι ο μοναδικός τομέας της οικονομίας μας που δεν έχει κανένα «άνοιγμα» ούτε «κόκκινα» δάνεια προς τις ελληνικές τράπεζες.

Το μεγαλύτερο μέρος χρηματοδότησής της το αντλεί από τράπεζες του εξωτερικού, ενώ όσα δάνεια έχουν ληφθεί από ελληνικές τράπεζες, όπως πιστοποιούν οι ίδιες, αποπληρώνονται κανονικά. Αντίθετα, οι γερμανικές τράπεζες μόνο το 2004 είχαν χορηγήσει προς τους πλοιοκτήτες της χώρας τους πάνω από 100 δισεκατομμύρια ευρώ.

Σημειώνεται εξάλλου ότι το φορολογικό πλαίσιο που διέπει την ελληνική ναυτιλία είναι κατοχυρωμένο σε βασικές διατάξεις του συντάγματος του 1975 ενώ αποτελεί απόδειξη της αναγνώρισης από την πολιτεία της σημασίας που είχε ο τομέας αυτός διαχρονικά στους παραγωγικούς πυλώνες της εθνικής οικονομίας.

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε συνεχίζει τις αθλιότητες του σε βάρος της Ελλάδας. 

Μπορεί και η κυβέρνηση να του δίνει πατήματα, αλλά ο ίδιος, πριν εγκαταλείψει την καρέκλα του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας θέλει να καταστρέψει ότι καταφέρνει ακόμη να ευημερεί στη χώρα μας. Είναι κατά κάποιο τρόπο αυτό που είπε ο Πιέρ Μοσκοβισί, πώς αν συνεχίσουν να υπάρχουν οι μεγάλες αποκλίσεις στην Ευρωζώνη θα γίνει λαϊκή εξέγερση. Εννοούσε σαφώς τη Γερμανία.

Δεν θα μπούμε στη διαδικασία να κρίνουμε τους εφοπλιστές...

Αν έχουν τα καράβια τους υπό ελληνική σημαία ή τι προσφέρουν στην ελληνική οικονομία όταν οι περισσότεροι κρύβονται πίσω από off shore εταιρείες...

Είναι ξεκάθαρα όμως πώς ο κ. Σόιμπλε και η παρέα του θέλουν να πλήξουν την ελληνική ναυτιλία γιατί προφανώς ο άνθρωπος έχει κόμπλεξ με καθετί ελληνικό.

Υπάρχει επίσης ένας λόγος. 

Θέλει ο κ. Σόιμπλε τους Έλληνες εφοπλιστές στη χώρα του. Επιχειρεί να εκμεταλλευτεί το Brexit προκειμένου να «τραβήξει» στη Γερμανία από το City του Λονδίνου μεγάλες ναυτιλιακές εταιρείες που χρηματοδοτούν άλλωστε και μεγάλες γερμανικές τράπεζες. Είναι διακαής του πόθος να ενισχύσει την γερμανική ναυτιλία, αλλά φαίνεται πώς αυτή έχει βρει…ξέρα.

Ο κ. Σόιμπλε που κουνάει το δάχτυλο στην Ελλάδα, είναι βουτηγμένος στη διαπλοκή και το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να διαλύσει χώρες και κοινωνίες ολόκληρες για να επωφεληθεί η Γερμανία και να σώσει ο ίδιος της υστεροφημία του. Η τακτική που ακολουθεί τα τελευταία χρόνια έχει φτάσει στο μη περαιτέρω. 

Η ζημιά όμως έχει γίνει στην Ελλάδα και είναι ανεπανόρθωτη...
ΠΗΓΗ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...