Πέμπτη, 1 Ιουνίου 2017

ΕΚΤΑΚΤΟ ΤΩΡΑ:Σε έξαλλη κατάσταση ο Ερντογάν, τα έσπασε όλα και ψάχνεται για κρίση στο Αιγαίο!

Οι νέο-Οθωμανοί έχουν στρέψει όλα τα «μάτια τους και τα αυτιά τους»
στην ελληνική ναυτική  άσκηση που διεξάγεται στο Αιγαίο πέλαγος, αξιολογώντας τα πάντα μετά τη τουρκική σφαγή στο Σιρνάκ και τις απανωτές σφαλιάρες με τον εξοπλισμό των Κούρδων από τις ΗΠΑ.

Χαρακτηριστικό είναι ότι όπως διαρρέουν Τούρκοι δημοσιογράφοι, ο Ρ.Τ.Ερντογάν ήταν εκτός εαυτού μετά το κάζο στο Σιρνάκ. 

Ηταν σε τόσο έξαλλη κατάσταση που άρχισε να σπάει ότι έβρισκε κοντά του!

Δεν είναι και λίγο να ξεκληρίζεται η τοπική στρατιωτική ηγεσία της περιοχής που είχε την διεύθυνση των επιχειρήσεων κατά του PKK.

Χωρίς να εξέλθει προς το παρόν κανένα τουρκικό πολεμικό πλοίο, άλλωστε πριν δύο μέρες περατώθηκε η τουρκική ναυτική άσκηση, το τουρκικό επιτελείο απέστειλε 2 αεροσκάφη CN-235 μαζί με την συνήθη «εναέρια κουστωδία» των οπλισμένων F-16 BLOCK 52+, για να «φωτογραφήσουν » τα ελληνικά πολεμικά πλοία στην ελληνική θάλασσα του Αιγαίου.

Εκτός από την τετράδα F-16 που πραγματοποίησε τις υπερπτήσεις πάνω από τις νησίδες Καλόγηρους, κοντά στην Άνδρο. συνολικά η Τουρκία έστειλε 10 μαχητικά F-16 σε βορειοανατολικό, κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Ήταν δε τόσο έντονη η προσπάθεια των Τούρκων να δείξουν παρουσία στο Αιγαίο, όπου ο Ελληνικός Στόλος διενεργεί την άσκηση «Καταιγίδα 2017» με όλα τα διαθέσιμα πλοία του, που σημειώθηκαν και 4 αρκετά σκληρές αερομαχίες.
Το αξιοσημείωτο δε ήταν πως και τα δέκα τουρκικά μαχητικά ήταν οπλισμένα…

Συνολικά, σημειώθηκαν από τους Τούρκους 9 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών και 21 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου. 
Είναι σίγουρο και δεν επιδέχεται αμφισβήτηση ότι εκτός των παράκτιων ραντάρ , των αεροσκαφών και όλου του επίγειου συστήματος παρακολούθησης των Τούρκων και όλοι οι δορυφόροι της σειράς  GOTURK  έχουν  ενεργοποιηθεί καταγράφοντας Συρία και το Αιγαίο πέλαγος.

Αυτή τη στιγμή, οι δορυφόροι του τουρκικού στρατού, είναι προσανατολισμένοι όλοι, σε αποστολές (ISR) «Intelligence, surveillance and reconnaissance missions», δηλαδή σε απλά ελληνικά « στρατιωτική κατασκοπεία».
ΠΗΓΗ

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...