Πέμπτη, 8 Ιουνίου 2017

ΕΚΤΑΚΤΟ - ΝΥΧΤΑ ΘΡΙΛΕΡ:Ξαφνική άσκηση των Τούρκων με πυρά μέσα στη νύχτα βόρεια Σάμου!

Συμβούλιο Ασφαλείας συγκάλεσε ο Β.Πούτιν καθώς η κατάσταση
στον πλανήτη είναι πολύ οριακή. 

Βαλκάνια-Βαλτική-Μαύρη Θάλασσα, Κορεατική και Μ.Ανατολή έχουν πάρει φωτιά. 

Κύριο θέμα συζήτησης αποτέλεσαν οι ναυτικοί δίοδοι του ρωσικού Στόλου σε Μαύρη Θάλασσα-Αιγαίο- Μεσόγειος. 

Η Μόσχα ανησυχεί έντονα για ελληνοτουρκικό επεισόδιο το οποίο βλέπει να έρχεται μετά την υποστήριξη ΗΠΑ-Ισραήλ σε Ελλάδα-Κύπρο. Η Τουρκία θα επιτεθεί εναντίον των αμερικανικών συμφερόντων.

Ηδη οι Τούρκοι ανακοινώνουν άσκηση με πυρά στο Αιγαίο μέσα στη νύχτα βόρεια Σάμου και Ικαρίας ενώ προχωρούν σε αποκλεισμό του συμπλέγματος της Μεγίστης.

Ετοιμάζονται για πολεμικό επεισόδιο οι νεοοθωμανοί κατά Ελλάδος - Κύπρου μιας και δεν έχουν τίποτα να χάσουν, μετά από όλα αυτά που έχουν βιώσει από το καλοκαίρι του 2016 και μετά.

Πληροφορίες κάνουν λόγο για τουρκικό σχέδιο εν εξελίξει το οποίο αφορά την πρόκληση μείζονος  επεισοδίου στο ΝΑ Αιγαίο , περιοχή Καστελόριζου και άλλων νήσων ενώ παράλληλα στόχο αποτελεί και η κυπριακή ΑΟΖ από το νότια του νησιού.

Το ελληνικό γενικό επιτελείο είναι σε άμεση εγρήγορση ενώ έγιναν γνωστές  παράνομες «NOTAM» που εξέδωσε το ψευδοκράτος για δήθεν ασκήσεις της τουρκικής αεροπορίας εντός του FIR Λευκωσίας.

Σήμερα οι  ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι υποστηρίζουν το δικαίωμα της Κύπρου να εκμεταλλευτεί τους φυσικούς πόρους στην ΑΟΖ της, δήλωσε ο βοηθός υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζόναθαν Κόεν, απαντώντας σε ερωτήσεις αντιπροσώπων του 33ου συνεδρίου της ΠΣΕΚΑ, οι εργασίες του οποίου ξεκίνησαν την Τρίτη στην Ουάσιγκτον.

«Πιστεύουμε ότι τα όποια έσοδα από τους υδρογονάνθρακες θα πρέπει να διανεμηθούν ακριβοδίκαια μεταξύ όλων των ανθρώπων στο νησί. Το άλλο πράγμα είναι ότι ενθαρρύνουμε σθεναρά όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση στη ρητορική και οπωσδήποτε σε οποιαδήποτε αντίδραση στις κυπριακές έρευνες», είπε.

Η Άγκυρα  εξέδωσε δυο NAVTEX για διεξαγωγή ασκήσεων, με την  πρώτη να στοχοποιεί την περιοχή του Καστελόριζου και την  άλλη  την Κυπριακή ΑΟΖ, καταδεικνύοντας με σαφή και κατηγορηματικό τρόπο τις περιοχές τις οποίες εποφθαλμιά η Τουρκία μετά το 1948 που πραγματοποιήθηκε η ενσωμάτωση των Δωδεκανήσων στην Ελλάδα.

Η τουρκική άσκηση στο Καστελόριζο θα πραγματοποιηθεί με την NAVTEX 586/17 , και η θα ξεκινήσει στις 08 Ιουνίου 2017 μέσα σε  περιοχή εντός των FIR Αθηνών και Λευκωσίας αλλά και εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας την οποία αμφισβητεί η Τουρκία.

Πληροφορίες κάνουν λόγο για υψηλή ετοιμότητα του ελληνικού πολεμικού ναυτικού και της πολεμικής αεροπορίας για ενδεχόμενο επεισόδιο.  

Επίσης η τουρκική πολεμική αεροπορία έχει προαναγγείλει ασκήσεις της τουρκικής αεροπορίας στις 29 Ιουνίου 2017 «καταλαμβάνοντας» ολόκληρη  την περιοχή Καρπασίας και φτάνοντας  μέχρι το Καστελόριζο, παραβιάζοντας έτσι ξεδιάντροπα  το FIR Λευκωσίας.

Αυτό που αναφέρουν εδώ καιρό, Αμερικανοί, Ρώσοι και Ισραηλινοί είναι ότι ο Ερντογάν κινούμενος σαφώς με τρόπο προκλητικό πιθανόν να «χτυπήσει» καλοκαιριάτικα στο Αιγαίο και την Κύπρο, σε μια προσπάθεια να λάβει το μερίδιο το οποίο θεωρεί ο ίδιος ότι αναλογεί στην χώρα του…παράνομα.

Η Τουρκία μαστίζεται από οικονομική κρίση , ο τουρισμός έχει πατώσει , η χώρα είναι διχασμένη και στις φυλακές στοιβάζονται χιλιάδες αντιφρονούντες, ενώ στην Βόρεια Συρία διακόπηκαν όλες οι σουλτανικές του φιλοδοξίες από Ρώσους και Αμερικανούς.

Η μόνη διέξοδος να «κερδίσει» κάτι ο Ερντογάν είναι στο Αιγαίο και την Κύπρο, στις οποίες εκτιμά ότι δεν πρόκειται να αντιδράσουν ιδιαίτερα δυναμικά. Αυτή είναι δική του εκτίμηση, καθώς και των επιτελών του.

Πρόκειται όμως για την ίδια «εκτίμηση» που είχε ιστορικά και ο Δράμαλης πασάς για την Πελοπόννησο και ως γνωστόν  στο τέλος έχασε τα πάντα στην κυριολεξία από τους Έλληνες!  
πηγη
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...