Παρασκευή, 9 Ιουνίου 2017

ΕΚΤΑΚΤΟ ΤΩΡΑ:Έτοιμα για μεγάλη έκρηξη τα Βαλκάνια - «Να προετοιμάζονται για κόλαση» απαντούν οι Σέρβοι στους Αλβανούς!

Έτοιμα για τη μεγάλη έκρηξη είναι τα δύο καίρια «τόξα» πολέμου,
αυτό στα Βαλκάνια και αυτό στη Μέση Ανατολή. Ο σερβικός στρατός προέβη σε αναδιάταξη των δυνάμεων του για προστατεύσει την χώρα «εκεί που πονάει», με το βλέμμα στο Κοσσυφοπέδιο.

Αυτο δείχνει ότι αναμένει σύντομα ραγδαίες εξελίξεις στο θέμα» Μεγάλη Αλβανία» και δράση του ΝΑΤΟ. 

Επιπλέον αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα γνωρίζει...

Γι αυτό όπως αναφέραμε, ο Γενικός Επιθεωρητής Στρατού – Υπαρχηγός ΓΕΣ, Αντιστράτηγος Νικόλαος Μανούρης πραγματοποίησε επίσκεψη στην Περιοχή Ευθύνης της 8ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας «VIII ΜΠ ΗΠΕΙΡΟΥ».

Η αναδιάταξη των μονάδων του σερβικού στρατού επέφερε μια θεμελιώδη αλλαγή  κατά την οποία,  οι μισές σερβικές μονάδες έχουν προσανατολιστεί στα σύνορα με το Κοσσυφοπέδιο.

Ο σερβικός στρατός που τελούσε σε αναδιοργάνωση από το 2006 με την δημιουργία έξι ταξιαρχιών «προσάρμοσε» τα νέα σχέδια  σε αυτήν την πρώην γιουγκοσλαβική επαρχία .
Δύο  από αυτές  τις σερβικές   μηχανοκίνητες  ταξιαρχίες και δύο τεθωρακισμένες  είναι ήδη αναπτυγμένες κατά μήκος των συνόρων με το Κοσσυφοπέδιο.

Η αναδιάταξη των σερβικών ενόπλων δυνάμεων και η «προσαρμογή τους» προς τον Νότο υπακούει στις πληροφορίες για επικείμενη «ένωση» Αλβανίας και Κοσσυφοπεδίου που θα είναι και η απαρχή της δημιουργίας της αποκαλούμενης «Μεγάλης Αλβανίας».

Χθες οι επικεφαλείς  του Γραφείου της ΕΕ στο Κοσσυφοπέδιο , ο ειδικός εντεταλμένος της ΕΕ, η διοίκηση της EULEX  εξέφρασαν με όλες τις τιμές…την έντονη ανησυχία για  αναφερθέντα περιστατικά εκφοβισμού και πιέσεων, όπως αυτά που παρατηρήθηκαν τις τελευταίες ημέρες στο βόρειο τμήμα της χώρας( που κατοικεί  κυρίως σερβικός πληθυσμός).

«Επαναλαμβάνουμε την ανάγκη όλων των πολιτικών παραγόντων να απέχουν από πρακτικές που αντιβαίνουν στις δημοκρατικές αρχές και όλοι να  τηρούν αυστηρά τον νόμο», αναφέρει η ανακοίνωση.

Με λίγα λόγια έχουν «ξεσαλώσει¨ οι Κοσοβάροι και απειλούν τους Σέρβους ενώ προβαίνουν και σε προβοκάτσιες ακόμη και σε θρησκευτικά σύμβολα και ναούς...

Mε την φράση «Να προετοιμάζονται για κόλαση» απαντούν οι Σέρβοι συνεχώς στους Αλβανούς ενώ τα σερβικά ΜΜΕ με συχνά  πρωτοσέλιδα στέλνουν ένα μόνο  μήνυμα:«Είμαστε πανέτοιμοι»!

Όλο  αυτό το υπόβαθρο είναι στην κυριολεξία «δυναμίτης» στην περιοχή και πολλά μπορεί να  συμβούν…σύντομα.

Από την άλλη πλευρά σύσσωμη η ηγεσία της Σερβίας έχει διακηρύξει την ουδετερότητα της χώρας ως προς το ΝΑΤΟ κυρίως , κάτι το οποίο έχει μεταβάλλει τα σχέδια της συμμαχίας για την περιοχή των δυτικών Βαλκανίων.

Σε περίπτωση πρόκλησης από τους Αλβανούς και τους Κροάτες ταυτόχρονα, σύμφωνα με σενάριο που κυκλοφόρησε πριν δύο μήνες οι Σέρβοι θα είναι αναγκασμένοι να πολεμήσουν σε ένα διμέτωπο αγώνα.
πηγη
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...