Σάββατο, 24 Ιουνίου 2017

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ:Αμερικανικά στρατεύματα ΕΙΣΕΒΑΛΑΝ στα Σκόπια…

Σύμφωνα με αλβανικά και σκοπιανά ΜΜΕ στρατιωτικό τμήμα των ΗΠΑ
εισέρχεται στην ΠΓΔΜ, επίσημα για να «εκπαιδευτεί» στο πεδίο βολής του Κρίβολακ, ανεπίσημα για να εδραιώσει την κυβέρνηση Ζάεφ που δεν έχει  ακόμη σταθεροποιηθεί. 

Την ίδια στιγμή ρωσικές δυνάμεις αναδιατάσσονται στην αποκαλούμενη δυτική στρατιωτική περιφέρεια μετά από εντολή του Σ.Σοιγκού και «κοιτούν» πλέον ειδικά τα Βαλκάνια και τα τεκταινόμενα εκεί, μιας και η κατάσταση αρχίζει να «ξεφεύγει» οσονούπω.   

Αμερικανική δύναμη έρχεται  στην ΠΓΔΜ, ανακοίνωσε η νέα σκοπιανή κυβέρνηση, αφού έφερε την απόφαση της στην όγδοη κοινοβουλευτική σύνοδο για να λάβει την άδεια «για την ειρηνική είσοδο των ενόπλων δυνάμεων των Ηνωμένων Πολιτειών για δραστηριότητες κατάρτισης στο πεδίο βολής του Κρίβολακ», αναφέρει ο σκοπιανός τύπος.

Η παρουσία Αμερικανών στρατιωτών στην χώρα είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για κοινή εκπαίδευση  με τις σκοπιανές δυνάμεις και τώρα και στο μέλλον ενώ είναι ένα καλό μήνυμα σε πλαίσιο για τις φιλοδοξίες της πΓΔΜ για το ΝΑΤΟ, κάτι που σημαίνει ότι το θέμα της ονομασίας «πέφτει» πλέον  αποκλειστικά στις «πλάτες» της ελληνικής κυβέρνησης.


Η Ρωσία σύμφωνα με δημοσιεύματα έχει δημιουργήσει μια ειδική ομάδα επιχειρησιακών δυνάμεων ταχείας επεμβάσεως, ενώ  υλοποιείται η πλήρη αναδιάταξη των ρωσικών δυνάμεων στην δυτική περιφέρεια, ως απάντηση στην ενίσχυση του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Ευρώπη.

Ο υπουργός Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας στις 21 Ιουνίου ανέφερε ότι η δυτική στρατιωτική περιοχή θα δεχθεί  30 τάγματα  και μονάδες μηχανοκίνητου πεζικού (τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού).

Επίσης τόνισε ο ίδιος ότι όλες οι μονάδες διαθέτουν τον απαραίτητο εξοπλισμό και τις εγκαταστάσεις για τη διεξαγωγή των εχθροπραξιών. Ο Ρώσος υπουργός άμυνας  επεσήμανε ότι η τάση για την ενίσχυση του ρωσικού στρατού συνδέεται  με τη δραστηριότητα του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Ευρώπη.

Η Ρωσία επανέρχεται δριμύτερη με ένα προεδρικό σύμβουλο ειδικό στις «μαύρες» επιχειρήσεις και με κύριο επίκεντρο την Αλβανία και το Κοσσυφοπέδιο. Θα έχουμε σύντομα εξελίξεις στα βόρεια ελληνικά σύνορα…πολύ σύντομα.
ΠΗΓΗ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...