Σάββατο, 24 Ιουνίου 2017

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ:ΒΑΡΕΣΑΝ ΚΑΝΟΝΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ!

Η Ιταλία προχωράει σήμερα 24 Ιουνίου του 2017
σε διαδικασία εκκαθάρισης της Banca Popolare di Vicenza και της Veneto Banca, αναφέρουν στο Reuters πηγές σχετικές με το θέμα.

Η χώρα αναμένεται να εκδώσει απόφαση με τη μορφή κατ' επείγοντος, προκειμένου να εκτονώσει έναν από τους «μεγαλύτερους τραπεζικούς πονοκεφάλους», κατά το Reuters, διαιρώντας τα περιουσιακά στοιχεία τους σε μια good και μια bad bank.

Η μεγαλύτερη τράπεζα στον κλάδο της λιανικής στη χώρα, η Intesa Sanpaolo, θέλει να αγοράσει τα καλά στοιχεία ενεργητικού, αφήνοντας το κράτος να πληρώσει τις ζημιές που προέρχονται από τα επισφαλή δάνεια των τραπεζών, τους νομικούς κινδύνους και το κόστος αναδιάρθρωσης.

Όπως αναφέρει το Reuters, σύμφωνα με το ιταλικό σχέδιο, θα πληγούν μόνο οι μικροομολογιούχοι και μικροί μέτοχοι, αλλά το κόστος για τους φορολογούμενους είναι πιθανό να είναι βαρύ.

Το επείγον διάταγμα που θα εγκριθεί σήμερα Σάββατο θα «δημιουργήσει τους όρους» για την πώληση των καλών περιουσιακών στοιχείων των τραπεζών στην Intesa, σύμφωνα με την πηγή που επικαλείται το Reuters.

«Η πώληση θα επιτρέψει την τακτική λειτουργία των υποκαταστημάτων των τραπεζών τη Δευτέρα το πρωί», ανέφερε, προσθέτοντας ότι οι όροι της συναλλαγής θα δημοσιοποιηθούν τις επόμενες ημέρες.

Το σχέδιο διάσωσης των δύο ιταλικών τραπεζών έχει προκαλέσει αντιδράσεις των Ευρωπαίων αξιωματούχων.

Να σημειωθεί ότι η ενεργοποίηση των μηχανισμών εξυγίανσης εφαρμόστηκαν κατά κόρον στην Ελλάδα. 
πηγη
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...