Σάββατο, 17 Ιουνίου 2017

ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ:Κάτι συμβαίνει με τι συμφωνία στο Eurogroup!

Τα Γερμανικά Μέσα Μαζικής Ενημερώσεως κάνουν συνεχείς επιθέσεις
στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών για τη δήθεν συμφωνία στο Eurogroup!

Η συμμετοχή του ΔΝΤ παρά τις υποσχέσεις του Σόιμπλε ακόμη δεν είναι σίγουρη, ενώ τα Γερμανικά ΜΜΕ αποκάλυψαν ότι έχει αποσιωπήσει από τον Γερμανικό λαό το κόστος της συμφωνίας, λόγω των εκλογών σε λίγες εβδομάδες.

«Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε συμφώνησε σε ένα συμβιβασμό για τη χορήγηση κι άλλων χρημάτων στην Ελλάδα, και το έκανε κυρίως για να βγάλει την ελληνική κρίση από τον προεκλογικό αγώνα της Χριστιανικής Ένωσης. Στην πραγματικότητα δεν θα ήταν πρόβλημα, εάν δεν απέφευγε να ξεκαθαρίσει μια σημαντική λεπτομέρεια, δηλαδή, τι κοστίζει στον Γερμανό πολίτη αυτό το ντιλ που συνδέεται με ελάφρυνση του χρέους. Και τώρα, τα μέλη της Επιτροπής του Προϋπολογισμού της Βουλής πρέπει να αποφασίσουν εάν θα επιμείνουν στην τήρηση των συμφωνημένων κανόνων ή εάν θα σταματήσουν τη συμφωνία» έγραψε η εφημερίδα Suddeutsche Zeitung του Μονάχου.

Σχετικά με τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ο αρθρογράφος της Suddeutsche Zeitung αποκαλύπτει:
«Το Ταμείο θα εμβάσει χρήματα, μόνο όταν μειωθεί το ελληνικό χρέος.

Ο Σόιμπλε το αποσιώπησε.

Αυτό που απομένει είναι ένα σαθρό ντιλ. Γιατί οι βουλευτές του κόμματός του θα προστατεύσουν τον υπουργό τους, που χαίρει μεγάλου γοήτρου. Επιπλέον, κανείς δεν θα τολμήσει, τρεις μήνες πριν ανοίξουν οι κάλπες, να διακινδυνεύσει ένα σκάνδαλο που θα μπορούσε να στρέψει τους ψηφοφόρους σε άλλα κόμματα».

Μιλάμε για μια συμφωνία η οποία είναι «σαθρή», όπως και πολλές άλλες στο παρελθόν που έχει συμφωνήσει η Ελλάδα.

Με αυτά τα δεδομένα δεν μας φαίνεται παράλογο που η Bild ζητάει να μη δοθεί η δόση των 8,5 δις στην Ελλάδα.

Πρόκειται για ένα σκάνδαλο μεγατόνων...

πηγη
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...