Τετάρτη, 26 Ιουλίου 2017

ΕΚΤΑΚΤΟ ΤΩΡΑ:ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΙΡΑΝ - ΗΠΑ! (ΒΙΝΤΕΟ)

Εκτραχύνεται η κατάσταση μεταξύ Ιράν και ΗΠΑ!
Το Πεντάγωνο κυκλοφόρησε υλικό από πλοίο επιτήρησης του αμερικανικού ναυτικού, το οποίο πυροβόλησε πολλές φορές ιρανικό πλοίο του Corps Revolutionary, σε μία κίνηση που οι Αμερικάνοι είχαν φανερό σκοπό να προκαλέσουν και να εκφοβίσουν.

«Το ιρανικό σκάφος δεν απάντησε σε επανειλημμένες προσπάθειες για ραδιοεπικοινωνία καθώς πλησίαζε», δήλωσε ο 5ος στόλος του Πολεμικού Ναυτικού στο US Naval Institute News. 

Το ιρανικό σκάφος έπλευσε 150 μέτρα από τα πλοία των ΗΠΑ, σύμφωνα με το αμερικανικό ναυτικό.

Το Ναυτικό της IRGC δήλωσε ότι το USS Thunderbolt «πυροδότησε δύο προειδοποιητικές βολές στον αέρα με σκοπό την πρόκληση και τον εκφοβισμό», σύμφωνα με μια δήλωση που δόθηκε στην Press TV. 

«Το πλοίο του Ναυτικού της IRGC δεν έδωσε καμία προσοχή στην κίνηση του« προκλητικού και αντιεπαγγελματικού »από το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ και συνέχισε με την αποστολή του», πρόσθεσε η Press TV.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο βόρειο τμήμα του Αραβικού κόλπου στις 10.20 π.μ. τοπική ώρα.

Μετά τις προειδοποιήσεις, «το ιρανικό σκάφος σταμάτησε την ασφαλή προσέγγισή του» δήλωσε ο 5ος στόλος σε δήλωση.

Παρακολουθήστε από το 0:43 έως το 0:50, όπου διαδραματίζεται το πολύ σοβαρό επεισόδιο!


Ο 5ος στόλος τόνισε ότι οι ενέργειες του Ιρανικού πλοίου «δεν ήταν σύμφωνες με τις διεθνώς αναγνωρισμένες συμβάσεις COLREGs (Σύμβαση για τους Διεθνείς Κανόνες για την Πρόληψη των Συγκρούσεων στη Θάλασσα)» και δεν αναγνωρίζονται διεθνώς ναυτιλιακά έθιμα, δημιουργώντας κίνδυνο σύγκρουσης!

Δεν ήταν η πρώτη φορά που οι αμερικανικές και ιρανικές ναυτικές δυνάμεις έρχονται επικίνδυνα κοντά σε σύγκρουση και πιθανότατα δεν θα είναι οι τελευταίες. Τον Ιούνιο, ιρανικά λέιζερ στόχευαν ελικόπτερο Super Stallion των ΗΠΑ κοντά στο Στενό του Ορμούζ.

Ο Max Abrahms από το Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων δήλωσε στην Sputnik News την περασμένη εβδομάδα ότι «προβλέπει ότι θα υπάρξουν διμερείς εντάσεις μεταξύ Ουάσινγκτον και Τεχεράνης».
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...