Δευτέρα, 10 Ιουλίου 2017

ΕΚΤΑΚΤΟ - ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ:Η ρωσική φρεγάτα "Admiral Essen" στο Αιγαίο κατευθύνεται στην Κύπρο!

Η Φρεγάτα κατευθυνόμενων πυραύλων "Admiral Essen",
πλέει ήδη στο Αιγαίο κατευθυνόμενη στην Συρία ελέω εξελίξεων στην ευρύτερη περιοχή λόγω της έναρξης ερευνών στην Κύπρο.

Η φρεγάτα «Ναύαρχος Essen» είναι εξοπλισμένη με πυραύλους Cruise  «Caliber-ΝΚ», ενώ διαθέτει πυραυλικό σύστημα  «Steel  1», πυροβόλο  Α-190 των 100 mm,  βόμβες βυθού, τορπίλες, ενώ θα μεταφέρει στο  κατάστρωμα ένα ελικόπτερο Ka-27 (ή Ca-31 ).


Το πλοίο αυτό το οποίο  εντάχθηκε στον στόλο της Μαύρης θάλασσας πριν ένα μήνα αποστέλλει το γενικό επιτελείο ναυτικού στην Συρία…διότι αναμένει εξελίξεις με αφορμή την στάση της Τουρκίας  στην περιοχή, και τις συνεχιζόμενες απειλές για το θέμα της εξόρυξης υδρογονανθράκων στην Μεγαλόνησο.

«Η Φρεγάτα απέπλευσε από την Σεβαστούπολη και κατευθύνεται  προς το Αιγαίο για να καταπλεύσει στις ακτές της Συρίας, όπου την αναμένει  ομάδα  ρωσικών πολεμικών πλοίων», είπε στο πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti πηγή στις δομές εξουσίας της Κριμαίας.

Το «Ναύαρχος Essen», αποτελεί το πιο σύγχρονο πολεμικό πλοίο του ρωσικού στόλου,  και είχε ενταχθεί εντελώς πρόσφατα στο στόλο της Μαύρης Θάλασσας με τον όνομα σχέδιο 11356 «Ναύαρχος Essen», και αφού είχε πραγματοποιήσει δοκιμαστικές εκτοξεύσεις πυραύλων .Όπως είπε η στρατιωτική πηγή των  ρωσικών δυνάμεων στην Κριμαία στο RIA Novosti, το πλήρωμα της Φρεγάτας «Ναύαρχος Essen» θα εκτελέσει κοινή δράση με τα υπόλοιπα πλοία, αλλά και ασκήσεις στα ανοικτά της Ανατολικής Μεσογείου.

«Το πλήρωμα θα υλοποιήσει  πολλές ναυτικές ασκήσεις για να προσομοιώσει αναχαίτιση εναέριων επιθέσεων, επιθέσεων από την ακτή και την θάλασσα , ενώ  θα  είναι σε συνεχή ετοιμότητα μάχης, με όλα τα οπλικά του συστήματα και τα τεχνικά μέσα.»

Η ρωσική ηγεσία δεν στέλνει καθόλου τυχαία το καλύτερο από όλες τις απόψεις πολεμικό πλοίο της στην Ανατολική Μεσόγειο.

Υπάρχουν πληροφορίες ότι ο Ερντογάν είναι αποφασισμένος να «βάλει μπουρλότο» στην περιοχή στην οποία διακυβεύονται τεράστια οικονομικά και ενεργειακά συμφέροντα.

Η Τουρκία αυτό το διάστημα έχει από ότι διαφαίνεται σε πλήρη εφαρμογή σχέδια που έχουν στόχο το Αιγαίο και την Κύπρο, δείχνοντας μια ιδιότυπη «βιασύνη» στην υλοποίηση τους.

Πριν τρεις μήνες η  Άγκυρα είχε διαμηνύσει ότι «θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προστατεύσει τα συμφέροντά της» στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς και τα δικαιώματα της αποκαλούμενης «Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας  Κύπρου (ΤΔΒΚ)» ανέφεραν οι Τούρκοι.

Πλέον έχουμε μπροστά μας πολεμικές εξελίξεις καθώς η Άγκυρα μίλησε για «συνιδιοκτήτες» της ελληνοκυπριακής ΑΟΖ.

Εάν αυτό δεν είναι προοίμιο πολεμικών επιχειρήσεων από τουρκικής πλευράς στην Κύπρο το επόμενο διάστημα, τότε τι είναι; 

ΠΗΓΗ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...