Δευτέρα, 3 Ιουλίου 2017

ΤΡΟΜΟΣ στον ΠΛΑΝΗΤΗ:Kάτι κακό θα συμβεί στις ΗΠΑ...

Η αμερικανική οικονομία βρίσκεται υπό «μηχανική υποστήριξη»...
όπως είχε υπογραμμίσει και αναλύσει έκθεση της ιστοσελίδας Internationalman.

Φαίνεται πως από τα πρώτα θύματα της κατάρρευσης θα είναι οι κρατικές συντάξεις, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζει το Bloomberg.

Οι δημόσιες συντάξεις, υπογραμμίζει το δημοσίευμα, είναι μια «ωρολογιακή βόμβα» και η πολιτεία του Ιλινόις δείχνει τα πρώτα στάδια μιας ενδεχόμενης έκρηξης.

Το οικονομικό έτος 2015, το Ιλινόις είχε υποσχεθεί 199 δισ. Δολάρια για τις συντάξεις. Σήμερα, είναι 119.1 δις δολάρια μείον. Αυτό το χάσμα βρίσκεται στο επίκεντρο μιας δημοσιονομικής ανακατανομής, η οποία απειλεί να μειώσει την πιστοληπτική ικανότητα του κράτους στην κατάσταση των αρνητικών ομολόγων.

Αλλά, δεν είναι μόνο το Ιλινόις που αποτυπώνει τη ζοφερή κατάσταση της οικονομίας των ΗΠΑ. Το Κονέκτικατ και το Νιου Τζέρσεϊ βρίσκονται επίσης υπό αυξανόμενη οικονομική πίεση.

Το Bloomberg κατέταξε τις πολιτείες με βάση το μέγεθος του κενού χρηματοδότησής τους. Όσο χαμηλότερη είναι η αναλογία χρηματοδότησης, τόσο περισσότερα χρήματα πρέπει να καταβάλει το κράτος για να καλύψει τις συνταξιοδοτικές του υποχρεώσεις.

Να τονίσουμε εδώ, ότι αν μία από τις μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη καταρρεύσει, τότε θα υπάρξει το φαινόμενο ντόμινο και όπως έχει δείξει η ιστορία, σειρά θα πάρουν σιγά σιγά οικονομίες που αλληλοεξαρτώνται.

πηγη
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...