Τρίτη, 25 Ιουλίου 2017

Τελεσίγραφο Κίνας σε Ινδία:«Αποσύρετε τις δυνάμεις σας αλλιώς ΠΟΛΕΜΟΣ – Εχετε 72 ώρες»

Τελεσίγραφο έστειλε η Κίνα στην Ινδία πριν λίγο απαιτώντας την άμεση απόσυρση των στρατευμάτων της που έχουν παράνομα εισέλθει στην Κίνα
προειδοποιώντας πως «το Εθνος θα υπερασπιστεί την εδαφική του ακεραιότητα».
Ο Ινδός σύμβουλος εθνικής ασφάλειας πηγαίνει στο Πεκίνο για διαβουλεύσεις στις 26 και 27 Ιουλίου. Αν δεν βρεθεί «λύση» τότε έχουμε πόλεμο. Το χρονικό περιθώριο είναι 72 ωρών. Η Κίνα έχει ξεκινήσει μεγάλες στρατιωτικές ασκήσεις στο Θιβέτ.Οπως θα δείτε στις φωτογραφίες, ο στόχος είναι η καταστροφή ενισχυμένων καταφυγίων.

«Ο Στρατός της Κίνας έχει λάβει αντίμετρα σε όλη την περιοχή (υπάρχει μαζική κινητοποίηση δυνάμεων) και θα προχωρήσουμε σε στοχευμένη ανάπτυξη και εκπαίδευση» είπε ο  Wu Qian, εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε.


«Απαιτούμε από την Ινδία να αποσύρει άμεσα τις δυνάμεις της. Η απαίτηση αυτή είναι προαπαιτούμενο για επίλυση της κατάστασης».

«Καλούμε την Ινδία να λάβει μέτρα ώστε να διορθώσει τα λάθη της και να απέχει από προκλήσεις» τόνισε ο  Wu.

«Καλούμε την Ινδία για μια κοινή προσπάθεια διατήρησης της ειρήνης στις συνοριακές περιοχές» πρόσθεσε.

«Η Ινδία δεν πρέπει να έχει φαντασιώσεις».

«Η αποφασιστικότητα της Κίνας για την διασφάλιση της εθνικής της ασφάλειας και της ακεραιότητας της είναι αδιαμφισβήτητη».

«Δεν πρέπει η Ινδία να πιέσει την τύχη  της και να είναι προσκολλημένη σε φαντασιώσεις»

«Τα 90 χρόνια ιστορίας του PLA έχουν αποδείξει ένα πράγμα: Ότι τα στρατιωτικά μας μέσα για διασφάλιση της εδαφικής ακεραιότητας έχουν ενισχυθεί και η αποφασιστικότητα μας είναι δεδομένη»

«Είναι πιο εύκολο να κουνήσεις ένα βουνό παρά τον PLA» σημείωσε με νόημα ο Wu.

Νωρίτερα, το κομμουνιστικό κόμμα της Κίνας μέσω της εφημερίδας Global Times προειδοποίησε πως η χώρα είναι έτοιμη να προχωρήσει σε πόλεμο...

Η Κίνα δεν επιθυμεί την πολεμική αναμέτρηση με την Ινδία αλλά και δεν φοβάται να πάει σε πόλεμο για να περιφρουρήσει την εθνική της κυριαρχία ενώ κάνει προετοιμασίες για ένα πόλεμο μεγάλης διάρκειας»!

Σε άρθρο τους οι Hindustani Times με τίτλο «η Ινδία πρέπει να έτοιμη να ανοίξει τη μύτη στην Κίνα», αναφέρουν πως «η παρούσα κρίση με την Κίνα στο Sikkim παρέχει τη δυνατότητα στην Ινδία να αντλήσει χρήσιμα μαθήματα. Αυτά πηγαίνουν πολύ πιο πέρα από την κινεζική επέκταση στο οροπέδιο του Μπουτάν.

ΠΗΓΗ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...