Δευτέρα, 31 Ιουλίου 2017

ΚΑΙ ΟΜΩΣ...ΚΑΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ:ΕΡΧΕΤΑΙ Η «ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ» ΒΑΡΩΤΣΟΥ...;

Οπως είχαμε αναφέρει και σε προηγούμενο άρθρο η περιοχή του Κορινθιακού είναι ιδιαίτερα επίφοβη για μεγάλο σεισμό.
Κάποιοι λόγω του έντονου φαινομένου με τις τσούχτρες κυρίως στον Κορινθιακό  που έχει παρατηρηθεί τον τελευταίο καιρό σε συνδυασμό με τις προειδοποιήσεις του καθηγητή Βαρώτσου φοβούνται ότι είναι ένα από τα «σημάδια» ότι έρχεται τελικά ο σεισμός και θα είναι μεγάλος!

Αποτέλεσμα είναι πως, άμεσα μέτρα ενδεχομένως και την άλλη εβδομάδα, λαμβάνει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, είπε ο αναπληρωτής υπουργός Σωκράτης Φάμελλος σε σχετική ερώτηση στη βουλή το μεσημέρι της Δευτέρας.

Μεταξύ άλλων ο κ. Φάμελλος επανέλαβε ότι υπάρχουν σοβαρές επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και στη χώρα μας, τονίζοντας ότι το υπουργείο ήδη προωθεί ένα πλαίσιο αντιμετώπισης των οικολογικών προβλημάτων, μεταξύ άλλων και το φαινόμενο με την εμφάνιση μεδουσών στον Κορινθιακό και Πατραϊκό κόλπο.

Να σημειωθεί ότι στο πρόσφατο παρελθόν, ''Σήμα κινδύνου'' εξέπεμψε η Ομάδα ΒΑΝ του καθηγητή Παναγιώτη Βαρώτσου για επερχόμενη ισχυρή σεισμική δόνηση περίπου 6 Ρίχτερ, στην ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Ελλάδας, αναρτώντας μάλιστα και τα σχετικά σήματα, κατά την πάγια τακτική της ομάδας, στο πανεπιστήμιο Cornell.

H περιοχή ανησυχίας περιλαμβάνει τμήμα της Αττικής, της Χαλκίδας, της Στερεάς Ελλάδας και του Κορινθιακού.

Τι λέει η ομάδα του κορυφαίου Έλληνα σεισμολόγου για μεγάλο σεισμό στην Ελλάδα;

Η συγκεκριμένη καταγραφή της ομάδας, δημοσιεύτηκε μάλιστα στην ιστοσελίδα της βάσης δεδομένων του Πανεπιστημίου Cornell.

Τακτική που ακολουθεί η ερευνητική ομάδα του κ. Βαρώτσου τα τελευταία χρόνια.

Προσεισμικά ηλεκτρικά σήματα και ηλεκτρομαγνητικές ανωμαλίες, που προφανώς και παραπέμπουν στο ενδεχόμενο ενός ισχυρού σεισμού στην ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Ελλάδας που περιλαμβάνει τον Κορινθιακό, τμήμα της Αττικής, της Χαλκίδας και της Στερεάς Ελλάδας, όπως κατέγραψε η ερευνητική ομάδα ΒΑΝ του καθηγητή Φυσικής Παναγιώτη Βαρώτσου και των συνεργατών του.

«Οι ηλεκτρομαγνητικές ανωμαλίες καταγράφηκαν από τον σταθμό έρευνας που έχει εγκαταστήσει η ομάδα ΒΑΝ στον σταθμό της Κερατέας.

Παρακολουθούμε έντονα την ευρύτερη περιοχή, με μεγάλη προσοχή, καθώς η ομάδα ΒΑΝ μέχρι σήμερα έχει επιβεβαιωθεί σε όλες σχεδόν τις αναφορές της…»

Δείτε πού αναμένεται μεγάλος σεισμός στην Ελλάδα:
Παράλληλα, ο κ. Τσελέντης επεσήμανε την πρόσφατη πρόβλεψη της Ομάδας Βαν, προσθέτοντας ότι έχει ζητήσει από τον ΟΑΣΠ την ενίσχυση του φορητού δικτύου σεισμογράφων. 

«Εγώ αυτό όφειλα να κάνω. Ο κύριος Βαρώτσος δεν πέφτει ποτέ έξω. Ίσως λίγο ως προς το μέγεθος» σημείωσε».

ΣΣ. Οι Κορίνθιοι γνωρίζουν από μεγάλους σεισμούς κατα το παρελθόν και τέτοιου είδους αναφορές τους ξυπνούν άσχημες εικόνες…

Τώρα η «επιδρομή» από τσούχτρες και μέδουσες στις ελληνικές θάλασσες, κυρίως στον Κορινθιακό και τον Πατραϊκό, την Καβάλα αλλά και σε άλλες περιοχές, λαμβάνει μεγάλες διαστάσεις.

Το φαινόμενο, που ήταν ιδιαίτερα έντονο στις αρχές Ιουνίου, τις τελευταίες ημέρες παρουσιάζει μια σχετική ύφεση, αλλά είναι βέβαιο ότι θα επανέλθει στο τέλος του καλοκαιριού.

Τα δυο είδη που συναντάμε στις θάλασσες μας είναι η μέδουσα «Πελάγια»(pelagia nuctiluca) που βλέπουμε στην φωτογραφία 
και η μέδουσα «Κοτυλόριζα»(cotylorhiza turberculata) στην εικόνα που ακολουθεί.


Από τα δυο είδη μόνο το πρώτο χαρακτηρίζεται ως τσούχτρα (τα πλοκάμια της φτάνουν και τα 5 μέτρα)και το τσίμπημα της είναι επώδυνο για τον άνθρωπο».

Τι πρέπει να προσέχετε 

- Σε περίπτωση οπτικής επαφής αποφεύγουμε το κολύμπι γιατί συνήθως ταξιδεύουν σε κοπάδια.

- Σε περίπτωση επαφής απομακρύνουμε τα πλοκάμια από το δέρμα μας χρησιμοποιώντας λίγο χώμα από την παραλία, peeling, όχι με γυμνά χέρια και ποτέ με φρέσκο νερό.

- Διάλυμα ξυδιού με νερό έχει αποδειχθεί ότι βοηθάει. Κατόπιν χρησιμοποιούμε πάγο για μείωση της φλεγμονής και κατόπιν κάποια απο τις αλοιφές για τσιμπήματα.

- Αντί-ισταμινικά μόνο με συνταγή γιατρού.

- Η ενόχληση λόγο της τοξίνης που εκτοξεύει παραμένει για αρκετές ημέρες.

- Σε περίπτωση αλλεργικού σοκ επικοινωνούμε με γιατρό η νοσοκομείο.

Σύμφωνα με μια νέα μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Toxins, ένας απλός τρόπος να εξουδετερωθεί το δηλητήριο της μέδουσας είναι η εμβύθιση του πάσχοντος μέρους του σώματος σε ζεστό νερό. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...