Πέμπτη, 6 Ιουλίου 2017

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ:Ξετυλίγονται στις ημέρες μας βήμα...βήμα όπως ακριβώς προφητεύθηκαν!

Τα γεγονότα όπως ακριβώς προφητεύθηκαν από τους Αγίους της ορθοδοξίας μας…
ξετυλίγονται στις ημέρες μας βήμα...βήμα, όπως το «κλέισιμο» των νερών του Ευφράτη και του Τίγρη  από τους νέο-οθωμανούς  Τούρκους.

Το Ιράν είναι έξαλλο στην κυριολεξία με την στάση αυτή του Ερντογάν στην μέση του καλοκαιριού, κατά την οποία παρακρατούνται παράνομα κόντρα σε όποια διεθνή συμφωνία τα ύδατα του Ευφράτη σε ένα ιδιότυπο παιχνίδι των Τούρκων με τους γείτονες τους.

Ο πρόεδρος του Ιράν, Χασάν Ροχάνι, επέκρινε με σφοδρότητα τα νέα τεράστια έργα στα 22 φράγματα που ευρίσκονται σε τουρκικό έδαφος και ειδικότερα στους ποταμούς Ευφράτη και Τίγρη.
Ο Ροχάνι δεν ζητά απλώς από την Τουρκία, αλλά απαιτεί εδώ και τώρα  να σταματήσει η κατασκευή και των δύο φραγμάτων στην περιοχή, λέγοντας ότι η δημιουργία τους είναι  «λίαν επικίνδυνη» για ολόκληρη τη Μέση Ανατολή.

Ο ανώτατος Ιρανός άρχων δεν  ανέφερε συγκεκριμένα την λέξη «Τουρκία», αλλά δήλωσε ότι τα φράγματα που σχεδιάζονται στα δύο μεγάλα ποτάμια που εισέρχονται στη Συρία και το Ιράκ θα έχουν «καταστρεπτικές συνέπειες» και θα επηρεάσουν πολλούς, συμπεριλαμβανομένου του Ιράν.

Ο έλεγχος από την Τουρκία των ποταμών Ευφράτη και Τίγρη έχουν προκαλέσει οργή και αγανάκτηση  σε ολόκληρη την Μέση Ανατολή.
Οι επικριτές λένε ότι οι αποφάσεις που έλαβε η Τουρκία οδηγούν  σε έλλειψη άφθονου ύδατος  στη Συρία-Ιράκ-Ιράν  και συμβάλουν   στην περιφερειακή αστάθεια και στην διεξαγωγή πολέμου.

Την ίδια στιγμή, οι ρωσικής κατασκευής πύραυλοι  S-300 κρίθηκαν επιχειρησιακοί και  αναλαμβάνουν  στρατιωτικό καθήκον στο Ιράν.

Ο διοικητής  της ιρανικής βάσης Αεράμυνας  Khatam al-Anbia δεν διευκρίνισε την περιοχή όπου αναπτύχθηκαν τα  συστήματα πυραυλικής άμυνας, αλλά τόνισε ότι αυτά κρίθηκαν επιχειρησιακά.
«Τα συστήματα πυραύλων S-300 της Ρωσίας έχουν τεθεί σε επιχειρησιακό καθήκον στο Ιράν», δήλωσε ο ταξίαρχος της διοίκησης αεράμυνας   Farzad Esmaili σε συνέντευξή του στο πρακτορείο ειδήσεων Tasnim.

Τουρκία και Ιράν εδώ και μεγάλο διάστημα κινούνται προς εντελώς αντίθετη κατεύθυνση , κυρίως λόγω της πολιτικής στο ζήτημα των φραγμάτων  στους ποταμούς Ευφράτη  και Τίγρη. 

πηγη
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...