Τρίτη, 18 Ιουλίου 2017

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ:Εκτός ελέγχου η Άγκυρα - επέμβαση και προσάρτηση της κατεχόμενης Κύπρου!

Μπήκε το τρυπάνι στο οικόπεδο 11, με τη διαδικασία της γεώτρησης
να αναμένει να ολοκληρωθεί εντός 75 ημερών, σύμφωνα με τον Υφυπουργό παρά τω Προέδρω Βασίλη Πάλμα με την Τουρκία να κορυφώνει σήμερα τις προκλήσεις της.

Για πρώτη φορά η Αγκυρα δεσμεύει αυτή την περιοχή της κυπριακής ΑΟΖ στα τεμάχια 4,5,6,7 καθώς η παραπάνω περιοχή βρίσκεται εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας και εντός κυπριακής ΑΟΖ.

Το πλέον εφιαλτικό σενάριο όμως είναι η η προσάρτηση των Κατεχομένων από την Τουρκία για να αποκτήσει μια δήθεν «νομιμοποιητική ισχύ» οποιαδήποτε τουρκική πολεμική παρέμβαση σε μέρος που η ίδια η Αγκυρα θα επιλέξει.

Σήμερα πάντως η Αγκυρα έδειξε ότι βρίσκεται εκτός ελέγχου και κανείς δεν ξέρει πως θα αντιδράσει. Μέσα σε λίγα λεπτά «βάφτισε» τουρκικό εναέριο χώρο… την Ρόδο, έκανε «παρατήρηση» στους πιλότους που μετέφεραν τον Προκόπη Παυλόπουλο και προειδοποίησε και τους πιλότους του Πάνου Καμμένου!

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη είχε πριν το Εθνικό Συμβούλιο ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκος Κοτζιάς, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Μετά το πέρας της βαρυσήμαντης συνεδρίας του Εθνικού, ο ΠτΔ είχε 20λεπτη τηλεφωνική συνδιάλεξη με την Καγκελάριο Μέρκελ, καθώς και με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, τους οποίους και ενημέρωσε για τα όσα έλαβαν χώρα στο Κραν Μοντανά για τις συνομιλίες στο Κυπριακό, αλλά και στα ευρωτουρκικά ζητήματα και τις εξελίξεις στην ΑΟΖ, εν μέσω κορύφωσης των τουρκικών προκλήσεων.


πηγη
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...