Τετάρτη, 5 Ιουλίου 2017

ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ:Η Κίνα μετακίνησε ειδικές δυνάμεις στα σύνορα της Βόρειας Κορέας - προετοιμάζουν πραξικόπημα!

Όπως έγινε γνωστό, στην κινεζική επαρχία Τζίλιν στα σύνορα με τη Βόρεια Κορέα
αναπτύχθηκαν   μονάδες των ειδικών δυνάμεων  της  15ης  αερομεταφερόμενης στρατιάς  της Κίνας, και στις κοντινές αεροπορικές βάσεις έχουν αναπτυχθεί επιθετικά ελικόπτερα  Z-10.

Η Κίνα αναφέρει επίσημα, την διενέργεια  στρατιωτικής άσκησης, αλλά οι Ρώσοι επιτελείς εκτιμούν ότι επίκειται ακόμη και πολεμική ενέργεια κατά του καθεστώτος της Βόρειας Κορέας, με σκοπό το Πεκίνο να μην δώσει «πάτημα» στις ΗΠΑ να μεταφέρουν και άλλους πυραύλους, πολεμικά πλοία και δυνάμεις στην περιοχή.


Το Πεκίνο έστειλε στα σύνορα με τη Βόρεια Κορέα μονάδες των κινεζικών ειδικών δυνάμεων αποτελούμενες από εκατοντάδες άνδρες εκπαιδευμένους στον αστικό πόλεμο και «εδικές αποστολές» εξουδετέρωσης υψηλών προσώπων.

Την ίδια στιγμή, τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης έχουν επισημάνει ότι πρόκειται για  στρατιωτικές ασκήσεις των ειδικών δυνάμεων , αλλά στην ουσία αποτελεί προετοιμασία  παρέμβασης  στη συνεχιζόμενη αντιπαράθεση μεταξύ της Πιονγκγιάνγκ και της Ουάσιγκτον.

Η κινεζική κυβέρνηση είναι πολύ ανήσυχη  ότι η πολιτική και  ρητορική αντιπαράθεση θα μπορούσε γρήγορα να μετατραπεί σε κανονικό πόλεμο ανάμεσα σε ΗΠΑ και  Β.Κορέα... 

Η κινεζική παρουσία ειδικών δυνάμεων σ πλευρά των συνόρων, είναι επίσης ένα σημάδι ότι το Πεκίνο προετοιμάζει ένα  πραξικόπημα  και μια γρήγορη αλλαγή καθεστώτος.


Η Κίνα φαίνεται πως είναι αντίθετη σε δραστικές λύσεις κατά της Βόρειας Κορέας όπως θα το επιθυμούσαν οι Ηνωμένες Πολιτείες και για αυτό το λόγο ζήτησε από τις ΗΠΑ να σταματήσουν τις υπερπτήσεις βομβαρδιστικών στη Β. Κορέα, με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας, Γκενγκ Σουάνγκ να ζητά να αποφύγουν τις άσκοπα προκλητικές εκδηλώσεις δύναμης που μπορούν να γίνουν αφορμή για μια «πυρηνική απάντηση».

Η Βόρεια Κορέα είναι το »μέσο», αλλά η αντιπαράθεση αφορά την Κίνα και τις ΗΠΑ με το διακύβευμα να είναι η περιοχή του Ειρηνικού Ωκεανού. 

ΠΗΓΗ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...