Τετάρτη, 5 Ιουλίου 2017

ΕΚΤΑΚΤΟ - ΣΟΒΑΡΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ:Οι Τούρκοι αναζητούν «εκδίκηση» εναντίον ελληνικών πλοίων στο Αιγαίο!

Η τουρκική κυβέρνηση έδωσε σαφή εντολή να «αυξηθούν»
κατακόρυφα στο Αιγαίο οι περιπολίες από τα τουρκικά περιπολικά σκάφη του Λιμενικού Σώματος…με στόχο επίσημα καλύτερο έλεγχο και ασφάλεια , ανεπίσημα όμως στο στόχαστρο πιθανόν να βρεθούν…ελληνικά  σκάφη όλων των τύπων!

Η τουρκική ηγεσία το φέρει «βαρέως» που τουρκικό εμπορικό πλοίο δέχθηκε πυρά από σκάφος  της  ελληνικής ακτοφυλακής ενώ διέρχονταν μεταξύ δύο τουρκικών λιμένων, ξεχνώντας ότι το πλοίο ήταν ύποπτο για μεταφορά παράνομων ουσιών.

Για αυτό ειδικά μετά το περιστατικό με το υπό  Τουρκική σημαία  πλοίου  ξηρού φορτίου και την ελληνική ακτοφυλακή της Καλύμνου , ειδικά από το  Κουσάντασι  αυξήθηκαν οι αποστολές πλοίων της τουρκικής Ακτοφυλακής  κατακόρυφα. Το ίδιο γίνεται πιθανόν και σε άλλες περιοχές στο Αιγαίο μετά από εντολή του τουρκικού αρχηγείου λιμενικού σώματος.

Επίσης σύμφωνα με τον τουρκικό τύπο, αυξήθηκε η τουρκική παρουσία στο ελληνικό «τρίγωνο των Βερμούδων» μεταξύ Καλύμνου, Ψερίμου  και Κω αλλά και στα Ίμια στα οποία 3 περιπολικά πλοία της ελληνικής ακτοφυλακής θέλησαν να πλησιάσουν τις Βραχονησίδες, ωστόσο,  παρεμποδίστηκαν από τουρκικά περιπολικά σκάφη (έτσι λένε οι Τούρκοι αλλά σίγουρα έγινε το αντίθετο).

Με λίγα λόγια οι Τούρκοι «βγαίνουν» καθημερινά στο Αιγαίο με «ζωνάρι λυμένο για καβγά», αναζητώντας ένα θερμό επεισόδιο που θα πυροδοτούσε ενδεχομένως  εξελίξεις στον θέμα της κυριαρχίας στο Αιγαίο πέλαγος.
Υπενθυμίζουμε όμως ότι το τουρκικό λιμενικό σώμα  αποτελείται ήδη από πλοία που φέρουν και πυραυλικά συστήματα.

Πρόκειται για μέγα κίνδυνο για τις ελληνικές φρεγάτες, ΤΠΚ και τα άλλα πλοία του ελληνικού στόλου.

Οι Τούρκοι προετοιμάζονται πυρετωδώς να κυριαρχήσουν σε Αιγαίο και ανατολική Μεσόγειο με όλες τους τις δυνάμεις.
πηγη
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...