Παρασκευή, 7 Ιουλίου 2017

ΕΚΤΑΚΤΟ - ΣΑΛΠΙΣΜΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ:Η Τουρκία ετοιμάζει «δεύτερο Αττίλα»!

Οι νέο-οθωμανοί Τούρκοι σύμφωνα με την πάγια τακτική τους
κατηγόρησαν την ελληνική αντιπροσωπεία για την πλήρη  αποτυχία των συνομιλιών για το κυπριακό στην Γενεύη.

«Η ελληνική πλευρά δεν  επέδειξε εποικοδομητική προσέγγιση στις διαπραγματεύσεις  που ολοκληρώθηκαν βέβαια χωρίς αποτέλεσμα για το κυπριακό», δήλωσε πριν λίγο σήμερα  Παρασκευή ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπινάλι Γιλντιρίμ.

Χθες το βράδυ ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες δήλωσε την αποτυχία της διάσκεψης για την Κύπρο στην Ελβετία στο Crans-Montana, «σφυρίζοντας την λήξη» στην παρωδία που παίζονταν τόσες  ημέρες.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το γεγονός ότι κατά την διάσκεψη οι δύο πλευρές δεν ήταν σε θέση να βρουν μια λύση, δεν σημαίνει ότι δεν ληφθούν άλλες πρωτοβουλίες για την επίλυση του προβλήματος της Κύπρου στο εγγύς μέλλον.

Η στάση των Τούρκων είναι γνωστή και μη εξαιρετέα εδώ και πολλά χρόνια.  

Δεν δέχονται σε καμία περίπτωση οποιαδήποτε απόσυρση των τουρκικών δυνάμεων, ενώ προετοιμάζουν το επόμενο βήμα που θα είναι η ολοκληρωτική επικράτηση τους στο νησί.

Την ίδια στιγμή το «παιχνίδι» μεταφέρεται στην κυπριακή ΑΟΖ , στην οποία ετοιμάζεται ένας νέος «Αττίλας» όσον αφορά τα κοιτάσματα της νήσου. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Άγκυρα έχει κλείσει γεωτρύπανο,το οποίο θα μεταφέρει στην κυπριακή ΑΟΖ συνοδεία τουρκικών πολεμικών σκαφών, τα οποία θα είναι έτοιμα για όλα!

Η Τουρκία αυτό το διάστημα έχει από ότι διαφαίνεται σε πλήρη εφαρμογή σχέδια που έχουν στόχο το Αιγαίο και την Κύπρο, δείχνοντας μια ιδιότυπη «βιασύνη» στην υλοποίηση τους. 

Μέρος αυτών των σχεδιασμών είναι και η ένταξη στο πολεμικό ναυτικό των κατεχομένων στην Κύπρο του αποβατικού πλοίου TCG Ertuğrul, το οποίο παρελήφθη σε ειδική τελετή στην τουρκική  Ναυτική Διοίκηση.

Το ερώτημα όμως που τίθεται εδώ και τρεις μήνες είναι, τι ακριβώς θα τα κάνουν τα αποβατικά πλοία οι Τούρκοι στην Κύπρο;

Μήπως ετοιμάζουν αποβατική επιχείρηση στην ελληνοκυπριακή πλευρά του νησιού με αφορμή τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων;

Η παρουσία τους και μόνο σε κατεχόμενα κυπριακά λιμάνια καταδεικνύει με σαφή και κατηγορηματικό τρόπο  ότι τα σχέδια που υπάρχουν είναι άκρως επιθετικά  και αποσκοπούν στον ελληνισμό της μεγαλονήσου...

Τίποτα δεν είναι  τυχαίο και τίποτα δεν το αφήνουν στην τύχη οι Τούρκοι. 

Το σχέδιο τους είναι και θα παραμείνει η κατάληψη ολόκληρης της νήσου και φυσικά η συμμετοχή στα κέρδη που αφορούν τους υδρογονάνθρακες.  

Για αυτό θα…φτάσουν μέχρι πόλεμο.

ΠΗΓΗ 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...