Δευτέρα, 3 Ιουλίου 2017

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ:Στήνουν «θερμό επεισόδιο» οι Τούρκοι - Τουρκικά πολεμικά πλοία στην Ρόδο!

Η κρίση ξεκινάει και ένα στοιχείο δείχνει από μόνο του ποιοι έστησαν
το σημερινό περιστατικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες  υπήρχαν πληροφορίες ότι το πλοίο με την τουρκική σημαία μετέφερε κάτι ύποπτο. 

Αυτό επιβεβαιώθηκε από την ενημέρωση του Λιμενικού, το οποίο τονίζει πως υπήρξε ανώνυμη καταγγελία πως το τουρκικό πλοίο μετέφερε ναρκωτικά.

Το «θερμό επεισόδιο» που προσπαθούν να στήσουν οι Τούρκοι στο Αιγαίο έχει…εξέλιξη και κλιμάκωση. 

Η Τουρκία στέλνει τρία πλοία στο σημείο, ανοιχτά της Ρόδου, όπου νωρίτερα το ελληνικό Λιμενικό άνοιξε πυρ εναντίον πλοίου με τουρκική σημαία.

Αναφορικά με σημερινό περιστατικό εμπλοκής σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με Φ/Γ πλοίο σημαίας Τουρκίας, από το Αρχηγείο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ανακοινώνονται τα ακόλουθα:

Μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ρόδου δέχτηκε ανώνυμη τηλεφωνική καταγγελία, ότι Φ/Γ πλοίο με όνομα “ACT” σημαίας Τουρκίας, το οποίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της ν. Ρόδου μετέφερε ναρκωτικές ουσίες. Άμεσα κινητοποιήθηκε η εν λόγω Λιμενική Αρχή, σκάφος της οποίας, εντόπισε το πλοίο “ACT” σημαίας Τουρκίας στη θαλάσσια περιοχή 3,5 ν.μ. βορειοδυτικά ν. Ρόδου, εντός ελληνικών χωρικών υδάτων.

Από το πλήρωμα του σκάφους ζητήθηκε από τον Πλοίαρχο του Φ/Γ πλοίου να πλεύσει προς τον όρμο Τριαντών ν. Ρόδου προκειμένου διενεργηθεί έλεγχος. Ο Πλοίαρχος του “ACT”, δεν υπάκουσε στις εντολές και στα ηχητικά σήματα του σκάφους της Λιμενικής Αρχής, με αποτέλεσμα να ριφθούν προειδοποιητικές βολές χωρίς ωστόσο και πάλι να σταματήσει την πορεία του. 
Αντιθέτως, το “ACT” συνέχισε τον πλου του εισερχόμενο στα τουρκικά χωρικά ύδατα, ενώ το σκάφος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. σταμάτησε την καταδίωξη επί της οριογραμμής.

Παράλληλα, για το ζήτημα ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Τουρκικές Αρχές».

Τι λένε οι Τούρκοι

«Σύμφωνα με την ελληνική πλευρά, «το τουρκικό πλοίο βρισκόταν σε ελληνικά χωρικά ύδατα, συνεπώς όταν δεν υπήρξε ανταπόκριση στο αίτημα της ελληνικής Ακτοφυλακής, εβλήθησαν προειδοποιητικά πυρά». Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, ανέφερε πως το περιστατικό ερευνάται».

Η τουρκική ακτοφυλακή ευρίσκεται μαζί με το πλοίο στην Μαρμαρίδα για να λάβει  ένορκες καταθέσεις από το πλήρωμα του πλοίου, ενώ τουρκικά  πολεμικά πλοία φέρονται  επίσης να αποστέλλονται στην περιοχή.

Την ίδια στιγμή το τουρκικό ΥΠΕΞ ανακοίνωσε από ανώνυμα χείλη ότι οι Τούρκοι αξιωματούχοι είναι  σε επαφή με τους αρμόδιους φορείς.

Κλιμακώνουν επικίνδυνα οι Τούρκοι σαν να αναζητούσαν την κατάλληλη «ευκαιρία» για να μας προκαλέσουν αποστέλλοντας και πολεμικά πλοία στην περιοχή του συμβάντος, με σαφή σκοπό την επίδειξη ισχύος. 

Σήμερα άλλωστε ο Ερντογάν εγκαινίασε την τέταρτη Φρεγάτα τύπου MILGEM  στα τουρκικά ναυπηγεία και το περιστατικό με την ελληνική ακτοφυλακή είναι ένα πλήγμα στο προφίλ που θέλει να επιβάλει ο ίδιος.

πηγη
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...