Τετάρτη, 12 Ιουλίου 2017

ΕΚΤΑΚΤΟ ΤΩΡΑ:Σε εξέλιξη διπλωματικό επεισόδιο Ελλάδας - Τουρκίας

Ραγδαία επιδείνωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων
με επίκεντρο το Κυπριακό και την εξόρυξη υδρογονανθράκων καταγράφεται τις τελευταίες ώρες, με τις επόμενες ώρες και ημέρες να είναι πολύ κρίσιμες.

Με τη φράση «οι Τούρκοι δεν είναι αήττητοι», ο Έλληνας Υπουργός εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς δίνει το σύνθημα!

Ταυτόχρονα σε συνέντευξή του ο Έλληνας ΥΠΕΞ Νίκος Κοτζιάς ξεγύμνωσε τον Τούρκο υπουργό εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος παραδέχθηκε ότι η Τουρκία θέλει να διατηρήσει στρατεύματα στην Κύπρο για να μπορεί ανά πάσα στιγμή να κάνει στρατιωτική επέμβαση.

Πρόκειται για ρητή και κατηγορηματική επιβεβαίωση των Τουρκικών σχεδίων από τα πλέον επίσημα χείλη.

Επίσης ο Ν.Κοτζιάς, ξεγύμνωσε και τον ρόλο του ειδικού απεσταλμένου του Ο.Η.Ε για το Κυπριακό.


Πριν λίγο το ελληνικό υπουργείο εξωτερικών εξαπέλυσε σφοδρότατη επίθεση εναντίον της Άγκυρας σημειώνοντας πως το θράσος της δεν έχει όρια!

Αυτό έγινε γιατί οι Τούρκοι κατηγόρησαν τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών ως υπεύθυνο του ναυαγίου στο Κραν Μοντανά της Ελβετίας για το Κυπριακό.

Ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ, Στράτος Ευθυμίου, σε ερώτηση σχετικά με την ανακοίνωση του Τούρκου ομολόγου του Χουσεΐν Μουφτούογλου κατά του Νίκου Κοτζιά εξαπέλυσε επίθεση στην Άγκυρα, σημειώνοντας πως το θράσος των γειτόνων, δεν έχει όρια.

«Η Τουρκία συνεχίζει να εμπαίζει τη διεθνή κοινότητα, προβαίνοντας σε δηλώσεις που αποδεικνύουν ότι το θράσος της δεν έχει κανένα όριο. Έφθασε, μάλιστα, στο σημείο να βαφτίζει “εποικοδομητικό πνεύμα” την αδιαλλαξία που επέδειξε στο Crans Montana. Η νέα κυνική ομολογία του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών, κ. Çavuşoğlu, στο πλαίσιο χθεσινών δηλώσεων του από την Ακτή Ελεφαντοστού ότι δεν ήταν δυνατό να δεχθεί η Τουρκία, στη Διάσκεψη της Γενεύης, μια «ανόητη πρόταση» που προέβλεπε κατάργηση του «δικαιώματος» μονομερούς επέμβασης, κατάργηση των εγγυήσεων και αποχώρηση των τουρκικών κατοχικών στρατευμάτων από την Κύπρο με χρονοδιάγραμμα, είναι η μεγαλύτερη απόδειξη των ολοφάνερων ευθυνών της Τουρκίας για το αδιέξοδο της Διάσκεψης για το Κυπριακό και την κατάρρευση των συνομιλιών», ήταν η τοποθέτηση του Έλληνα εκπροσώπου.

πηγη
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...