Κυριακή, 30 Ιουλίου 2017

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ:ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗΣ…ΚΟΡΕΑΣ!

Αμερικανικά βομβαρδιστικά στην κορεατική χερσόνησο και άμεσες απειλές
πολέμου των ΗΠΑ κατά της Βόρειας Κορέας – Ο Τραμπ βάζει στο στόχαστρο και την Κίνα!

Σε μια επίδειξη δύναμης μετά τη δεύτερη εκτόξευση ενός διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα, δύο αμερικανικά στρατηγικά βομβαρδιστικά αεροπλάνα πέταξαν πάνω από την Κορεατική Χερσόνησο σε κοινή άσκηση με την Πολεμική Αεροπορία της Νότιας Κορέας, δήλωσαν οι στρατοί των συμμάχων την Κυριακή.

Μετά την απογείωση από την αεροπορική βάση Andersen στο Γκουάμ, τα B-1B Lancers ενώθηκαν με μαχητικά αεροσκάφη της Νότιας Κορέας F-15K για να διεξάγουν εκπαιδευτικά προγράμματα παρακολούθησης και διαμόρφωσης (υπερπτήσεις) στην επαρχία Gangwon και την Ανατολική Θάλασσα, μια περιοχή κοντά στα ανατολικά σύνορα μεταξύ Νότιας και Βόρειας Κορέας.

Οπλισμένα με βόμβες ακρίβειας καθοδήγησης ικανές να στοχεύουν τις υπόγειες πυρηνικές εγκαταστάσεις της Βόρειας Κορέας και τα στρατηγεία πολέμου, τα βομβαρδιστικά έφυγαν από τον κορεατικό εναέριο χώρο αργότερα στην ημέρα, μετά από 10ωρη αποστολή, δήλωσαν Αμερικανοί και Νοτιοκορεάτες αξιωματικοί.

«Η Βόρειος Κορέα παραμένει η πιο επείγουσα απειλή για την περιφερειακή σταθερότητα. Αν απαιτηθεί, είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε με ταχεία, θανατηφόρα και συντριπτική ισχύ, στον χρόνο και τον τόπο της επιλογής μας», ανέφερε ο διοικητής των δυνάμεων της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ στον Ειρηνικό, Terrence J. O’Shaughnessy.

Ο στρατηγός Won In-chul, διοικητής της Διοίκησης Επιχειρήσεων της Πολεμικής Αεροπορίας της Νότιας Κορέας, επανέλαβε την παρατήρηση, λέγοντας ότι οι στρατιωτικοί της Νότιας Κορέας διατηρούν την ικανότητα να «καταστρέψουν εντελώς και με ακρίβεια» τις πυραυλικές και κυβερνητικές εγκαταστάσεις της Πιονγιάνγκ.

Η επίδειξη δύναμης από ΗΠΑ και Νότια Κορέα, ήρθε ως «άμεση αντίδραση» στη δοκιμαστική εκτόξευση ενός ICBM την Παρασκευή, ο οποίος προσγειώθηκε 998 χιλιόμετρα μακριά από τον σταθμό εκτόξευσης στην επαρχία Chagang στο βορειοδυτική Βόρεια Κορέα.
Το εύρος και το μέγεθος της ανάπτυξης των ΗΠΑ στην περιοχή αναμένεται να αυξηθεί, όταν οι σύμμαχοι ξεκινήσουν την άσκηση του Ulchi Freedom Guardian στα τέλη Αυγούστου. Στη λίστα βρίσκονται αεροπλανοφόρα με πυρηνοκίνητα αεροσκάφη, υποβρύχια και μαχητικά στελθ, όπως τα F-22 Raptors.

Κατά τη διάρκεια της επερχόμενης άσκησης UFG, οι σύμμαχοι θα διεξάγουν εκπαίδευση ενάντια στις επιχειρήσεις παρεμπόδισης της Βόρειας Κορέας, με στόχο το σύστημα GPS της Νότιας Κορέας. Η άσκηση θα επικεντρωθεί στη βελτίωση της δυνατότητας εντοπισμού και επίθεσης της προέλευσης των επιθέσεων GPS του Βορρά, δήλωσε αξιωματούχος της Πολεμικής Αεροπορίας της Νότιας Κορέας.

«Χρησιμοποιώντας τα στοιχεία των συμμάχων μας από το διάστημα, τον αέρα και το έδαφος, θα εντοπίσουμε τις εχθρικές διαταραχές GPS. Αφού αναλύσουμε τα δεδομένα που έχουμε συγκεντρώσει και υπολογίσουμε από πού προήλθαν, θα τα στείλουμε στην Διοίκηση Επιχειρήσεων Πολεμικής Αεροπορίας, όπου θα τα ορίσουν ως χρονικά ευαίσθητους στόχους», δήλωσε ο αξιωματούχος.

Για την επιχείρηση, θα σχηματιστεί μια συνδυασμένη ομάδα από τη Νότια Κορέα και την Αμερική στο Κορεάτικο Κέντρο Αεροπορικών και Διαστημικών Επιχειρήσεων που βρίσκεται στο Osan.
Συμμετέχοντας στο έργο θα είναι περισσότεροι από 60 αξιωματούχοι της Πολεμικής Αεροπορίας της Νότιας Κορέας και το Κοινό Κέντρο Διαστημικών Επιχειρήσεων Στρατηγικής Διοίκησης των ΗΠΑ, πρόσθεσε ο αξιωματούχος.


Στο στόχαστρο Τραμπ η Κίνα

Το Πεκίνο, ο κυριότερο σύμμαχος της Βόρειας Κορέας ανακοίνωσε ότι αντιτίθεται στις εκτοξεύσεις πυραύλων εκ μέρους της Πιονγκγιάνγκ, υπενθυμίζοντας ότι παραβιάζουν τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. «Ταυτόχρονα, η Κίνα ελπίζει ότι όλες οι πλευρές θα ενεργήσουν με σύνεση, ώστε να αποφευχθεί η κλιμάκωση της έντασης», σημείωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Σάββατο.

Ωστόσο, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι είναι «πολύ απογοητευμένος με την Κίνα».

Σε μήνυμά του στο Twitter έγραψε: «Οι άφρονες πρώην ηγέτες μας τους επέτρεψαν (σ.σ. στους Κινέζους) να κερδίζουν εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο από το εμπόριο, όμως δεν κάνουν ΤΙΠΟΤΑ για εμάς για τη Βόρειο Κορέα, μόνο λόγια. Δεν θα το επιτρέψουμε να συνεχιστεί. Η Κίνα θα μπορούσε εύκολα να λύσει αυτό το πρόβλημα».
ΠΗΓΗ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...