Δευτέρα, 3 Ιουλίου 2017

ΤΩΡΑ - ΒΟΜΒΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ στη ΒΟΥΛΗ!

Κύριε Τσίπρα γνωρίζατε τις επαφές Γιαννουσάκη-Kαμμένου; 

Τσίπρας:Το «έγκλημά» του ήταν ότι παρότρυνε κάποιον να καταθέσει για υπόθεση ναρκωτικών!

H συμπεριφορά του Πάνου Καμμένου και ειδικότερα οι επαφές που είχε με τον καταδικασμένο σε ισόβια για την υπόθεση Noor 1 Μάκη Γιαννουσάκη αλλά και οι επιθέσεις στη Δικαιοσύνη του υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη αποτέλεσαν ξεχωριστό πεδίο σύγκρουσης ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αλέξη Τσίπρα κατά τη συζήτησή στη Βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών.

Ο πρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε «ασχήμια της πολιτικής ζωής» τη συμπεριφορά του υπουργού Άμυνας και «θεσμική παράκρουση και παρακμή» τα όσα κάνει και λέει ο Παύλος Πολάκης.

«Απολαμβάνει πολιτικό ακαταλόγιστο;» αναρωτήθηκε για τον υπουργό Εθνικής Άμυνας και συμπλήρωσε τα ερωτήματα: «Μπορεί να χρησιμοποιεί ελικόπτερα σαν να είναι το παιχνίδι του;». Κατόπιν ο κύριος Μητσοτάκης τόνισε την πλήρη κάλυψη από τον πρωθυπουργό στο ζήτημα της επανειλλημμένης επικοινωνίας του υπουργού με έναν ισοβίτη, ζητώντας όλοι οι ένοχοι, εφόσον κριθούν από την δικαιοσύνη, να οδηγηθούν στην φυλακή.

«Σας είχε ενημερώσει εκ των προτέρων, είχατε εγκρίνει την επικοινωνία αυτή, λάβατε γνώση όσων ειπώθηκαν;», ρώτησε ακόμα τον κύριο Τσίπρα.

Το χειρότερο όμως κύριε Τσίπρα είναι ότι η εξουσία σας έχει διαφθείρει και έχετε αποκτήσει ανοσία, είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σχολιάζοντας την συμπεριφορά του κυρίου Πολάκη, ενώ στην συνέχεια χαρακτήρισε «γραφικές» τις αναρτήσεις του στα κοινωνικά δίκτυα, αλλά πολύ σοβαρή υπόθεση τις επιθέσεις του στην Δικαιοσύνη. «Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη "στοιχείωση" όπως λέτε κι εσείς για να γνωρίζετε ότι οι θεσμοί είναι πάνω από πρόσωπα», είπε με έμφαση.

Πρωταθλητές στο να βάζετε φόρους, αλλά ουραγοί στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, αυτοί είστε, είπε ακόμα ο κύριος Μητσοτάκης καταλογίζοντας στον πρωθυπουργό πως έδωσε επικοινωνιακά το βάρος στις «λίστες», από τις οποίες τα κέρδη για το κράτος ήταν ελάχιστα, ενώ αντίθετα ατόνισαν οι έλεγχοι στα εμβάσματα και τα καύσιμα, με αποτέλεσμα τα έσοδα να ελαχιστοποιηθούν.

«Εμείς θα προφυλάξουμε την πατρίδα μας από τις επιθέσεις λαϊκισμού και αντιθεσμικές. Εσείς κάποια στιγμή θα λογοδοτήσετε κ. Τσίπρα» κατέληξε την παρέμβασή του για τα θεσμικά ζητήματα ο πρόεδρος της ΝΔ.

Κάλυψη Τσίπρα σε Καμμένο

Από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας προχώρησε σε πλήρη κάλυψη του υπουργού Εθνικής Άμυνας και κυβερνητικού του εταίρου.

Αναφερόμενος σε όλα όσα καταγγέλονται για τους χειρισμούς του κ. Καμμένου σχετικά με την υπόθεση Noor 1 ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για «δήθεν κυβερνητικές παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη» και πρόσθεσε: Γιατί ο υπουργός Άμυνας μίλησε με κάποιον που ισχυριζόταν ότι έχει πληροφορίες και τον παρότρυνε να καταθέσει για τη μεγαλύτερη πανευρωπαϊκή υπόθεση ναρκωτικών.

«Αυτό είναι το μεγάλο έγκλημα» κατέληξε την αναφορά του για το θέμα ο πρωθυπουργός.


πηγη
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...