Κυριακή, 9 Ιουλίου 2017

ΕΚΤΑΚΤΟ ΤΩΡΑ:Συναγερμός στην Κύπρο – Πολεμικές απειλές Ερντογάν

Κλιμακώνει τις απειλές της η Τουρκία εναντίον της Κύπρου
με τον Ρ.Τ.Ερντογάν να παίρνει τη σκυτάλη από τον Μ.Γιλντιρίμ και με τη φράση «Αν δεν βρεθεί λύση τότε μπορούμε να εφαρμόσουμε και το σχέδιο Β ή το σχέδιο Γ» να διαλύει τις ψευδαισθήσεις όλων όσων συναίνεσαν στην υποχωρητικότητα έναντι της Αγκυρας και πίστεψαν σε «κάποια λύση»…

Στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό, στο Κρανς Μοντάνα, αναφέρθηκε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αμέσως μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Συνόδου των G20 στο Αμβούργο, το απόγευμα του Σαββάτου.

«Λυπάμαι για την αποτυχία της συνόδου για το Κυπριακό. Δείξαμε καλή θέληση. Θα προσπαθούμε για να βρεθεί λύση. Όμως αν δεν βρεθεί, τότε μπορούμε να εφαρμόσουμε και το σχέδιο Β ή το σχέδιο Γ. Θα συνεχίσουμε να συνεισφέρουμε στην εξεύρεση λύσης στο ζήτημα και το ίδιο περιμένουμε από όλες τις πλευρές», δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας, δημιουργώντας -πλέον- ερωτήματα για το περιεχόμενο αυτών των σχεδίων που ανέφερε.Μόλις χτες ο Τούρκος πρωθυπουργός, Μ.Γιλντιρίμ, απείλησε ευθέως για άλλη μια φορά λέγοντας:
Την υγεία μας να έχουμε. Η Τουρκία και η ‘ΤΔΒΚ’ (ψευδοκράτος) έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους. Το δείξαμε από την αρχή ότι η στάση μας ήταν εποικοδομητική. Το δείξαμε ξεκάθαρα τόσο στον ΟΗΕ όσο και στην Ε.Ε. και στις εγγυήτριες χώρες ποια πλευρά ήταν εκείνη που ήθελε τη λύση”, είπε ο Τούρκος Πρωθυπουργός.

“Όποια λύση και να έρθει, όποια συμφωνία και να γίνει, για να μην ξαναζήσουμε τον πόνο των περασμένων δεκαετιών, δεν πρόκειται να κάνουμε καμία υποχώρηση στο ζωτικής σημασίας θέμα της ασφάλειας και των εγγυήσεων”, είπε ο Τούρκος Πρωθυπουργός και πρόσθεσε:

“Όποτε θέλουν, είτε τα Ηνωμένα Έθνη είτε άλλοι οργανισμοί να υπάρξει μια μόνιμη, λύση βασισμένη στην ισότητα εμείς θα συνεχίσουμε να είμαστε εποικοδομητικοί. Κι αν δεν γίνει δεν είναι το τέλος του κόσμου. Η ζωή συνεχίζεται. Θα συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που πρέπει για την βόρεια Κύπρο όπως κάναμε μέχρι σήμερα”.

Έκανε μάλιστα αναφορά και στο φυσικό αέριο:
“Και όσον αφορά στα τετελεσμένα που προσπαθούν να δημιουργήσουν με τις φυσικές πηγές γύρω από την Κύπρο, δεν πρόκειται να τα αποδεχτούμε ποτέ”.

Η Τουρκία αυτό το διάστημα έχει από ότι διαφαίνεται σε πλήρη εφαρμογή σχέδια που έχουν στόχο το Αιγαίο και την Κύπρο, δείχνοντας μια ιδιότυπη «βιασύνη» στην υλοποίηση τους.

Μέρος αυτών των σχεδιασμών είναι και η ένταξη στο πολεμικό ναυτικό των κατεχομένων στην Κύπρο του αποβατικού πλοίου TCG Ertuğrul, το οποίο παρελήφθη σε ειδική τελετή στην τουρκική Ναυτική Διοίκηση.Το ερώτημα όμως που τίθεται εδώ και τρεις μήνες είναι , τι ακριβώς θα τα κάνουν τα αποβατικά πλοία οι Τούρκοι στην Κύπρο;

Μήπως ετοιμάζουν αποβατική επιχείρηση στην ελληνοκυπριακή πλευρά του νησιού με αφορμή τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων;
ΠΗΓΗ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...