Τετάρτη, 12 Ιουλίου 2017

Σύνθημα πολεμικής ετοιμότητας από τον Ν.Κοτζιά:«Η Τουρκία δεν είναι αήττητη - Δείτε τι έπαθε στην Συρία»!

Ηλεκτροσόκ στο Στράτευμα και στην ηττοπάθεια ορισμένων
έφεραν οι ευχάριστες δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά ο οποίος φαίνεται ότι παρακολουθεί πολύ καλά τα τεκταινόμενα στη Συρία και τις διαδοχικές απώλειες του τουρκικού Στρατού.

Ο Ν.Κοτζιάς είπε αυτό που βλέπει και νοιώθει ο κάθε Έλληνας, η Τουρκία σαφώς και δεν είναι αήττητη, και ειδικά αυτή τη στιγμή ο Στρατός της είναι τρομερά ευάλωτος. Καλύτερα τώρα η σύγκρουση παρά αργότερα λόγω εξοπλισμών…

Ο Ελληνας ΥΠΕΞ ίσως παρακαλάει από μέσα του οι Τούρκοι να κάνουν κάποια λάθος κίνηση αυτή την κρίσιμη στιγμή!

Συγκεκριμένα, αίσθηση προκάλεσε μια αποστροφή του υπουργού Εξωτερικών που έχει τη σημασία της σε αυτήν τη χρονική περίοδο, κατά την οποία η τουρκική πλευρά εντείνει τις προκλήσεις και απειλεί ευθέως τη Λευκωσία να μην προχωρήσει στις γεωτρήσεις.

«Οι Τούρκοι δεν είναι αήττητοι» τόνισε εμφατικά και χωρίς να μασήσει τα λόγια του ο κ. Κοτζιάς, κάνοντας αναφορά στα βαριά πλήγματα που έχει δεχθεί ο τουρκικός στρατός στη Συρία.

«Θα δούμε τουρκικές προκλήσεις; Πιθανόν. Μη θεωρείτε ότι οι Τούρκοι είναι αήττητοι. Κοιτάξτε με τι ευκολία οι ισλαμιστές κατέστρεψαν μεγάλο μέρος του τουρκικού μηχανισμού μέσα στην ίδια τη Συρία και τα μεγάλα προβλήματα που έχει η τουρκική στρατιωτική μηχανή εκεί. Δεν υποτιμώ αλλά ούτε θέλω να υπερτιμώ κανέναν. Πρέπει κανείς να διαμορφώνει τις συμμαχίες του» υπογράμμισε.


Ο πρώην διοικητής του τουρκικού κατοχικού στρατού στην Κύπρο, στρατηγός ε.α. Νετζατί Οζγκέν, κατηγόρησε την Εθνική Φρουρά της Κύπρου ότι εξοπλίζει τους εφέδρους.

«Παρέχονται όπλα και σφαίρες στους στρατιώτες που αποστρατεύθηκαν» είναι ο τίτλος άρθρου σε τουρκική εφημερίδα στο οποίο παρατίθεται ο ισχυρισμός του Νετζατί Οζγκέν, ότι οι Ελληνοκύπριοι, τη στιγμή που ζητούν την αποχώρηση του τουρκικού στρατού από την Κύπρο και την κατάργηση των Εγγυητριών Δυνάμεων, έδωσαν στους στρατιώτες που αποστρατεύθηκαν όπλα και 300 σφαίρες, με τις οποίες επέστρεψαν στα σπίτια τους.

«Οι Ελληνοκύπριοι θέλουν να διώξουν από το νησί στον τουρκικό στρατό και να καταλάβουν το σύνολο του νησιού» ισχυρίσθηκε ο Οζγκέν, δίχως όμως να στοιχειοθετεί τους ισχυρισμούς του.
Είκοσι μια ώρες μετά την άφιξή του στο τεμάχιο 11 το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης έδωσε στην δημοσιότητα τις πρώτες φωτογραφίες του γεωτρύπανου.

Το West Capella βρίσκεται στο σημείο όπου θα ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα την γεώτρηση.

Επίσης στις φωτογραφίες που δόθηκαν στην δημοσιότητα φαίνονται και οι πτήσεις ελικοπτέρων του ΚΣΕΔ προς το γεωτρύπανο.

ΠΗΓΗ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...