Σάββατο, 22 Ιουλίου 2017

ΕΚΤΑΚΤΟ - ΟΛΟΤΑΧΩΣ ΠΡΟΣ ΘΕΡΜΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ:Τη μέρα που ο σεισμός έπληξε την Ελλάδα, η Τουρκία στήνει σκηνικό για Πόλεμο!

Προκαλεί με κάθε τρόπο και κάθε μέσο η Τουρκία καθώς τη μέρα που ο σεισμός έπληξε την Ελλάδα, η Άγκυρα «κλειδώνει» με NAVTEX το Αιγαίο
για ασκήσεις με πραγματικά πυρά μέχρι το Σεπτέμβριο!

Ηδη πως έχουμε αναφέρει υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση ναυτικών δυνάμεων στην ευρύτερη περιοχή κάτι που πλέον αναμένεται να αυξηθεί κατακόρυφα.

Πιο αναλυτικά, η Άγκυρα ανακοίνωνε ασκήσεις με πραγματικά πυρά στην καρδιά του Αρχιπελάγους, από την ερχόμενη Δευτέρα, μέχρι και τέλος Αυγούστου!

Είναι φανερό πλέον πως η Τουρκία στήνει σκηνικό για δημιουργία ατυχήματος καταμεσίς του Αιγαίου μέσα στην τουριστική περίοδο.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με πληροφορίες του SigmaLive, το Barbaros το οποίο πραγματοποιεί παράνομες σεισμικές έρευνες για φυσικό αέριο στην περιοχή, κάλεσε ψαράδες οι οποίοι αλίευαν σε κοντινό σημείο να απομακρυνθούν, καθώς η παρουσία τους εμπόδιζε τα καλώδια τα οποία σύρει για την πραγματοποίηση της έρευνας.

Οι ψαράδες αρχικά αγνόησαν τις προειδοποιήσεις, χωρίς να απομακρυνθούν. Στη συνέχεια ωστόσο, αντιλήφθηκαν τα καλώδια του Barbaros κι έκριναν ότι ενδεχομένως να ήταν επικίνδυνα για τους ίδιους, λαμβάνοντας την απόφαση να αποχωρήσουν.


Σημειώνεται ότι η απόσταση ασφαλείας για τα υπόλοιπα πλεούμενα από το ερευνητικό πλοίο είναι ορισμένη στα 3 ναυτικά μίλια, προκειμένου να αποφευχθεί οποιοδήποτε ατύχημα κατά τη διάρκεια της έρευνας.

Οι Κυπριακές Αρχές καλούν από την πρώτη στιγμή, από την ανοιχτή συχνότητα κινδύνου, το Barbaros να απομακρυνθεί από την κυπριακή ΑΟΖ, καθώς με τις έρευνές του παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατία και αποτελεί κίνδυνο για τη ναυσιπλοΐα.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ προειδοποίησε την Κύπρο ότι οι κινήσεις της αναφορικά με τη διενέργεια ερευνών για υδρογονάνθρακες στην ανατολική Μεσόγειο είναι «άκαιρες και επικίνδυνες», προσθέτοντας παράλληλα ότι η Άγκυρα θα συνεχίσει να προστατεύει τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων.
πηγη
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...