Κυριακή, 16 Ιουλίου 2017

Eκτός ελέγχου ο Ρ.Τ.Ερντογάν:Ελλάδα και Κύπρος φοβούνται πόλεμο και διαψεύδουν ότι υφίσταται απειλή...

Απίστευτα πράγματα συμβαίνουν τις τελευταίες ώρες
με τον Ρ.Τ.Ερντογάν εκτός ελέγχου, το Υπουργείο Άμυνας της Κύπρου να προσπαθεί να καθησυχάσει τους πολίτες λέγοντας ότι δεν υφίσταται περίπτωση ελληνοτουρκικού πολέμου, «Δεν πρέπει να μας ανησυχούν οι προκλητικές κινήσεις της Τουρκίας» είπε χαρακτηριστικά! 


Σε επικοινωνία κυπριακής και ελληνικής Κυβέρνησης επαναβεβαιώθηκε ότι δεν υφίσταται ενδεχόμενο ελληνοτουρκικής σύρραξης!

Φοβικά σύνδρομα; Γιατί κάποιος πρέπει να ζει σε άλλο κόσμο και να μην έχει μελετήσει την Τουρκία εδώ και δεκαετίες. Το Casus Belli το ξέχασαν;

Ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προέβη σε μία περίεργη ιστορική δήλωση-παρομοίωση σε ομιλία του στην κεντρική επιτροπή του κόμματός του στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της 15ης Ιουλίου, λέγοντας ότι:

«αυτό που στόχευαν όλες οι ξένες δυνάμεις από τα Δαρδανέλια και μετά ξεκινώντας από τη Σμύρνη μέχρι την Άγκυρα, καταλαμβάνοντας τη χώρα μας, το ίδιο προσπάθησαν και στις 15 Ιουλίου οι πραξικοπηματίες», υπονοώντας ότι οι Έλληνες και οι πραξικοπηματίες προσπάθησαν να καταστρέψουν κατά τον ίδιο τρόπο την Τουρκία.

Και συνεχίζοντας το παραλήρημα σημείωσε ότι:

«το τουρκικό έθνος έναν αιώνα μετά τα Δαρδανέλια και τον πόλεμο της Ανεξαρτησίας θυμήθηκε ξανά και με πιο δυναμικό τρόπο την ταυτότητά του και ξαναήρθε σε επαφή με το ένδοξο παρελθόν του. Ο στόχος των πραξικοπηματιών, χρησιμοποιώντας σύγχρονα όπλα, προκειμένου να επιβληθούν στο έθνος, ήταν να αδειάσουν τους δρόμους και τις πλατείες και να αναλάβουν τη διαχείριση της χώρας. Αλλά δεν τα κατάφεραν γιατί το έθνος δεν σταμάτησε μπροστά από τα τανκς, ίσα ίσα ανέβηκε πάνω σε αυτά».

Kύπρος και Ελλάδα «ψάχνονται» (;)

Δεν υφίσταται απειλή ελληνοτουρκικού πολέμου και λανθασμένα, καλλιεργείται η εντύπωση για μια τέτοια πιθανότητα, δήλωσαν καλά πληροφορημένες πηγές.

Σύμφωνα με τις πηγές αυτές, δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο ελληνοτουρκικής σύρραξης κάτι το οποίο επαναβεβαιώθηκε σε επικοινωνία κυπριακής και ελληνικής Κυβέρνησης.

Εδώ και αρκετές ημέρες, αρμόδιοι υπουργοί (ΥΠΑΜ, ΥΠΕΞ, ΥΠΕΜΠ κλπ) επισημαίνουν τον περιττό θόρυβο που δημιουργείται και συντηρείται από διάφορα ΜΜΕ και δη σε ελλαδικά αναφορικά με τις πολεμικού τύπου κορώνες, επισημαίνοντας ότι από προχθές που βρέθηκε στο πεδίο-στόχο «Ονισήφορος Δυτικό – 1» του τεμαχίου «11» της κυπριακής ΑΟΖ δεν έχει υπάρξει η οποιαδήποτε απειλή στον ορίζοντα, ενώ δεν έχει προκύψει η οποιαδήποτε παρενόχληση.
ΠΗΓΗ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...