Δευτέρα, 17 Ιουλίου 2017

EKTAKTO ΤΩΡΑ:Ο Ερντογάν θα τα παίξει όλα για όλα - Συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας

Eπί 6 ώρες συνεδρίασε το τουρκικό Συμβούλιο Ασφαλείας
υπό την προεδρία του Προέδρου Ρ.Τ.Ερντογάν με κύριο θέμα συζήτησης τον τρόπο αντίδρασης της Τουρκίας απέναντι στη Κύπρο και τις γεωτρήσεις.

Ο κύβος ερρίφθη, η απάντηση όπως αναμενόταν θα είναι πολυδιάστατη και κυρίως πολεμική... 

Τις επόμενες ημέρες ο Ρ.Τ.Ερντογάν θα τα παίξει όλα για όλα στην περιοχή. 

Αυτό δείχνει η φράση «τα ενεργειακά αποθέματα της Αν. Μεσογείου αποτελούν πλέον «εθνική υπόθεση» για την Τουρκία»!

Στη σύγκλιση του τουρκικού συμβουλίου Ασφαλείας έπαιξε ρόλο και η αμερικανική «τάπα» και το «σβήσιμο των φώτων» στα τουρκικά μαχητικά!

Η αποφασιστικότητα της Τουρκίας στο θέμα των υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο τονίζεται στην ανακοίνωση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας (ΣΕΑ) το οποίο συνήλθε σήμερα υπό την προεδρία του Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν και κράτησε έξι ώρες.

Η δισέλιδη ανακοίνωση του ΣΕΑ σε σχέση με το Κυπριακό αναφέρει ότι «αξιολογήθηκε η διάσκεψη για το Κυπριακό στην Ελβετία και τα αποτελέσματά της» και ότι «τονίστηκε η αποφασιστικότητά μας στο θέμα της διατήρησης των συμφερόντων και δικαιωμάτων της Τουρκίας και της ‘τδβκ΄ (ψευδοκράτος) στο πλαίσιο των δικαιωμάτων μας επί των υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο».

Στην ανακοίνωση γίνεται και προειδοποίηση εναντίον των ΗΠΑ με αναφορά ότι «τα όπλα που κάποιες σύμμαχες χώρες παρέχουν στο YPG (Κούρδους της Συρίας) περνούν στα χέρια του ΡΚΚ» ενώ επικρίνεται και το Βόρειο Ιράκ για την απόφαση για δημοψήφισμα.

Ενώ οι δυο τουρκικές φρεγάτες καθώς και το Barbaros συνεχίζουν να κινούνται στις νοτιοδυτικές θαλάσσιες περιοχές της Κύπρου, η Τουρκία προχώρησε ήδη στην έκδοση παράνομης NAVTEX διάρκειας μέχρι τέλος του χρόνου δεσμεύοντας τέσσερα τεμάχια της Κυπριακής ΑΟΖ νοτιοδυτικά της Κύπρου. Φαίνεται ότι και αυτό ήταν απόφαση που λήφθηκε στη συνεδρίαση του τουρκικού Συμβουλίου Ασφαλείας.

Ο Ρ.Τ.Ερντογάν, η κυβέρνησή του, το κόμμα του και οι πολιτικοί του σύμμαχοι καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι η τουρκική πλευρά πρέπει να χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα για να εξασφαλίσει τη συμμετοχή της Τουρκίας στη μεγάλη μοιρασιά στο ενεργειακό πεδίο της ανατολικής Μεσογείου.
πηγη
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...